1 Nisan 2014 Salı

Fenerbahçe 3 Bursaspor 0


Seçimler nedeniyle yine pazartesi oynamak zorunda kaldık maçı. Geçen haftaki gibi rakipler puan kaybedince maça daha rahat çıktık. Salih'in ilk 11 başlaması son 24 saatte aldığım tek sevindirici haberdi. Fenerbahçe maça adeta fırtına gibi başladı. İlk 15 dakikada arka arkaya kaçırılan goller Bursa'nın iyice sahasına sıkışmasına neden oldu. Kaleci Frey'in başarılı kurtarışları ile ayakta kalmaya çalışan Bursa, golü de Frey ile Basser'in anlaşmazlığından yedi. Kuyt pozisyon takipçiliğinin ödülünü kariyerinin en kolay gollerinden birini atarak kazandı. Fenerbahçe golü bulduktan sonra rahatladı ve ilk 15 dakikadaki baskısını hafifletti. Bursaspor'un etkili atak yapamayışı bu temponun ilk yarı sonuna kadar sürdürülmesine neden oldu. 

İkinci yarı skoru arttırmak ve rahatlamak hedefi biraz uzun sürdü. Emenike'nin asistinde gol orucunu geçen hafta bozan Sow müthiş bir vuruşla skoru 2-0 getirdi. Skorun verdiği avantajla Ersun Yanal hemen sarı kart sınırında olan Topal ve Emenike'yi kenara aldı. İlk 11 başlayan Salih'in de çıkmasıyla sahaya Selçuk, Topuz ve Webo dahil oldu. Maçın en iyi ismi olan Meireles'in müthiş pasında Webo golü buldu ve 3-0'lık galibiyetle fark 13 puana çıktı. Takımın iştahı, skoru koruması, gerektiğinde vites yükseltmesi önemliydi. Galatasaray maçı öncesinde takımın en ufak bir probleminin olmadığını söyleyebiliriz. 9 puan aldığımızda matematiksel olarak şampiyonluğumuzu ilan edicez. Seyircinin ve takımın şampiyonluğa olan inancı ve isteği bu sezonun en büyük artısı.


Önümüzdeki hafta en rahat derbi maçlarından birine çıkıcaz.13 puan farkla Arena'ya gidiyoruz. Rakip ligden kopmuş, şampiyonluğu kaybetmiş, taraftarla oyuncular ve hoca arasında problemleri olan Galatasaray. İlk golü attığımızda işler onlar adına daha da karmaşık hale gelicek. Beraberlik bile bizim için sorun değil. Galatasaray ise bir galibiyet alıp bütün sezonun başarısızlığını unutturmak peşinde. Önümüzdeki hafta şampiyonluğa biraz daha yaklaşmış olucaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder