13 Nisan 2014 Pazar

Fenerbahçe 4 Antalyaspor 1

Galatasaray maçının puan anlamında bir etkisi olmadı ama derbide görülen kartlar Antalyaspor maçının kadrosuna büyük oranda etki yaptı. Sağ bekte Mehmet Topuz, stoperde Kadlec, orta alanda Selçuk-Salih ve forvet hattında Webo yer aldı. Antalyaspor'un düşme hattına gerilemesi maçın öncesindeki bir diğer tehlike işaretiydi. Fenerbahçe müthiş bir taraftar desteği ile maça başladı ve kadro maç genelinde bir uyumsuzluk yaşamayınca 4-1'lik bir galibiyet elde edildi. Haftaya Beşiktaş'ı yendiğimizde şampiyonluk turunu resmen atabiliriz. 

Yılın en iyi oyuncusunun frikiği ile öne geçtik, olmayan faulden serbest atış verip, Salih'e sart gösteren Süleyman Abay'ın asisti ile golü yedik. Bir diğer duran topta Kadlec golünü attı ve tekrar oyun ve skor üstünlüğünü ele aldık. İkinci yarı maçın sertleşmesi ve kontrolsüz faullerin artmasıyla maç sertleşince maç bir türlü kopmadı. Kadlec'in kendini aşarak 2. golü atması ve en sonunda Sow'un artık kaçırmadığı karşı karşıya pozisyonu ile işi bitirdik. Süleyman Abay haricinde maçta kötü olan bir diğer yan ise çok sert oynayan Antalyasorlu oyunculardı. Özellikle Serkan Balcı kırmızı kart görmek için herşeyi yaptı ve zor da olsa bunda başarılı oldu. Genç oyuncu İbrahim Serdar Aydın'ın da ilk kez formayı giymesi maçın bir diğer önemli olayıydı. 



Yedeklerin, uzun süre forma şansı bulamayanların verdiği mücadele ve uyum maçın kazanılmasının anahtarıydı. Taraftarın enerjisi bir an olsun azalmadı ve maçtan önce Ersun Yanal'a gösterdikleri sevgi gösterisi de görülmeye değerdi. Bazen üzüldük bazen sevindik, kötü oynadığımız zamanlarda oldu ancak takım nihayetinde şampiyonluk için son düzlüğe girdi. Fenerbahçe en anlamlı şampiyonluğuna ulaşmak üzere. Allah başarılarımızı daim etsin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder