7 Nisan 2014 Pazartesi

Galatasaray 1 Fenerbahçe 0

Kötü bir Fenerbahçe izledik maç boyunca. En son Karabük deplasmanın da buna benzer bir performans vardı. Oyunu kontrol edemedik ve puan farkının getirdiği avantajla sakin olmamız gerekirken tam tersi bir ruh haline büründük. Tecrübelerine güvendiklerimiz hatta takım kaptanımız sahadaki kargaşanın ateşleyicisi oldu. Maç öncesi kime sorsanız atılır diyeceği iki isim de sahadan atıldı. Futboldan çok yine hakem kararlarını, oyuncuların itiş kakışlarını izlemek zorunda kaldık. Adı derbi olan ancak futbol açısından çok alt düzeyde bir karşılaşmaydı. Bu kadar kavga dövüş arasında ancak maç bitince herkesin aklına sahadaki kötü futbol gelebildi. Fenerbahçe 3 puanı kaybetmesine rağmen puan farkıyla liderliğine ve şampiyonluk yolculuğuna devam ediyor, Galatasaray ise Fenerbahçe galibiyeti ile sezonu taraftarları açısından bitirmiş oldu. Sezonun geri kalanında beklentileri elemesiz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak.  

Fenerbahçe'ye Aykut Kocaman'ın en büyük mirası kendi sakin kişiliğini oyuna yansıtmak konusundaki beceriyi kazandırmasıydı. Geçen yıllarda derbilerde ve Avrupa maçlarında Fenerbahçe hep sakin kalan ve ısrarla pas yapan takım görüntüsünü hiç bozmadı ve bunun faydasını çok gördü. Dün akşam ise ısrarla rakibin oyununa uyum sağlayan, ortamın gerilmesine izin veren Fenerbahçe vardı sahada. Sneijder'in golü attıktan sonra yaptığı kışkırtıcı hareketleri Gökhan Gönül ve Volkan Demirel yuttu ve kart gördü. Melo'nun tahriklerine Emre Belözoğlu hemen kapaıldı ve ilk yarıda kırmızı kart gördü. Takımın en sakin adamı Mehmet Topal dahi Emre'nin atılmasından sonra ilk pozisyonda Melo'ya tekme atarak kart gördü. Emenike'nin tekmesi ve Caner'in her maç hakeme itirazdan sarı kart görmesini saymıyorum bile. Fenerbahçe rakibin oyun planına uyunca sonuçta rakibin planına göre oldu. Galatasaray aldığı galibiyetle taraftarına sezon sonuna kadar oyalanacağı bir hediye vermiş oldu. Emenike'nin maç boyunca etkisizliğini izleyen Ersun Yanal ile her pozisyonda rakibe kendisi vurmasına rağmen lehine faul alma yeteneğine hayran olduğum Semih Kaya ve en önemlisi maçın içine eden Bülent Yıldırım maçın kaybedenleriydi. 


Fenerbahçe önümüzdeki hafta küme düşme hattına kadar gerileyen Antalyaspor ile çok zor bir maç oynuyacak. Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike kart cezaları nedeniyle sahada olmuyacak. Zor bir maç bizleri bekliyor, kenardakilerin ne kadar hazır olduğunu görme fırsatımız olucak, iç sahada oynamamız büyük bir avantaj. Biraz daha sakin ve kontrollü olduğumuzda işler bizim için daha kolay olucak. Takım kaptanınızın ilk yarıda atılmadığı maçlarda olduğu gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder