28 Nisan 2014 Pazartesi

Şampiyon Fenerbahçe


Beraberliğin dahi şampiyonluk demek olduğu bir maça çıktı Fenerbahçe. Geleneksel cezalarından bir diğerinde kadın ve çoçuk taraftarlarının önünde şampiyonluğa ulaşmak için 1 puan yetiyordu. Sivas'ta Beşiktaş telef olunca yenilgi dahi şampiyonluk demekti. Sezon başında hele de Konyaspor mağlubiyetinden sonra bunları biri bana söylese,''Saçma sapan konuşma la'' derdim muhtemelen. Konyaspor maçından sonraki yazıma baktığımda, o yazıda da karamsarlığımın aynı şekilde olduğunu gördüm. Son maçlarda şampiyonluk kaybetmiş bir takım için sezona acaba ile başlamak pek istenen birşey değil. Konyaspor maçından sonra birçok Fenerbahçe taraftarı da benim gibi düşünmüştür. Tüm bu umutsuz başlangıçta sadece Ersun Yanal biz şampiyon olucağız dedi. Dediği gibi de oldu, Fenerbahçe rakiplerine puan farkı atarak, lig bitmeden 19. şampiyonluğunu ilan etti. 

3 Temmuz'dan beri bu kulübün uğraşmadığı dert, uğramadığı haksızlık kalmadı. İçeriden dışarıdan türlü müdahalelere maruz kaldı. Taraftar birleşti her seferinde daha da güçlenerek geri geldi Fenerbahçe. Tüm ayrışmalarını bir kenara bırakıp onları bir araya getiren tek şeye, armaya sahip çıktılar. Burada ilerde daha uzun uzadıya oyuncu analizi yaparız. Birileri iyi birileri kötü, birileri beklentinin altından diğerleri üstünde kalmıştır bunlar tartışılır. Bu yıl tartışılmayacak iki şey var: ''Biri Fenerbahçe'nin şampiyonluğu, diğeri de Fenerbahçe düşmanlarının kaybetmiş olduğu.'' Tüm takım, teknik heyet, yönetim ve taraftar şampiyonluk etrafında birleşti ve maça çıkarken takımın taşıdığı pankart gibi ''Biz bir aileyiz'' sözünü hatırladı. Bu şampiyonluk Fenerbahçe tarihinin belki de, en önemli şampiyonluğu. Yıkarız sandıkları Fenerbahçe'nin, gram sarsılmadığının en büyük ispatı.



Şampiyonluk geldi, kutlamalar hem oyuncuların hem taraftarın hakkı. Maçın bitiminden itibaren başlayan saha içi kutlamaları ile oyuncular, saha dışında da hem Türkiye'de hem de dünyanın dört bir yanında neşeyle marşlar söyleyen Fenerbahçe taraftarı bunu sonuna kadar hak etti. Şampiyonluğumuzu doyasıya kutlamanın zamanıdır. Herkes bir kurtlarını döksün sonra gelir yeni sezonda neler yapmalıyız, onu konuşuruz. Şimdi şampiyonluk zamanı, şimdi zafer zamanı, şimdi herkesin sustuğu, Fenerbahçe'nin konuştuğu zaman. Bu güzel şampiyonluk tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Nice şampiyonluklarda buluşmak üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder