25 Mart 2014 Salı

Gaziantepspor 0 Fenerbahçe 3 / Emenike Emenike Ettim Seni Tebrikike

Fenerbahçe'nin son zamanlardaki en dominant deplasman performansını izledik. Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Fenerbahçe önüne gelen fırsatı iyi değerlendirerek puan farkını 3 puan daha arttırdı. Maçın ilk 5 dakikası haricinde kontrol tamamen Fenerbahçe'nin elindeydi. Özellikle Antep orta sahasına yapılan pres kısa sürede meyvesini verdi ve ilk yarı sonunda Sergen Yalçın, 2 orta sahasını da değiştirmek zorunda kaldı. Emenike müthiş bir fiziki performans ortaya koyarak Antep savunmasını paramparça etti. Attığı 2 gol maçın kısa sürede Fenerbahçe lehine evrilmesine ve rakibin savunmasının düşmesine neden oldu.


Maça geçen maçlardan farklı olarak Meireles'in orta saha rotasyonuna katılmasıyla başladık. Son haftaların formda ismi Alper kenardaydı. Orta alanda Mehmet Topal'ın tüm maçları aşan performansı da eklendiğinde Emre-Meireles-Topal üçlüsü bütün toplara sahip oldu ve ayağa yaptıkları paslarla geçmiş maçlara oranla daha fazla oyunu kontrol eden bir anlayış sergiledi Fenerbahçe. Sakatlığı nedeniyle kadrodan son anda çıkarılan Volkan Demirel'in yerine Mert Günok oynadı. Genç kaleci, kaleyi devralmaya ne kadar hazır olduğunu maçın henüz 2. dakikasında gelen şutta gösterdi. Kalenin uzun yıllar güvende olduğunu söyleyebiliriz. Son haftaların formsuz ve mutsuz ismi Sow 3. golü atınca galibiyet ballı kaymak kadayıfı kıvamına geldi. Fenerbahçe yarıda kalan Trabzonspor maçından sonra Gaziantep deplasmanından da galibiyetle dönerek ilk yarıdaki deplasman performansından esintiler sunmaya başladı. İkinci yarı başladıktan sonra kaybettiği puantaj avantajını da yeniden sağladı. Hem Beşiktaş hem Galatasaray ile oynuyacağı maçlara oldukça avantajlı ve moralli çıkacağını söyleyebiliriz.

Önümüzdeki hafta iç sahada antrenör değiştiren ve hafta içi Galatasaray ile zorlu bir kupa maçı oynuyacak Bursaspor ile oynuyacağız. Galibiyetle yola devam edip, Arena'ya olanca farkla gitmek hem bizi hem Galatasaray'ı etkileyecektir. Takımın iyi bir takımdaşlık yakaladığını ve formunu arttırarak yoluna devam ettiğini söyleyebiliriz. Şampiyonluğa artık çok az kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder