1 Aralık 2013 Pazar

Fenerbahçe 3 Beşiktaş 3 / İşte Süper Lig Bu

Son yıllarda izledğim en zevkli derbiydi, iki takımın da hakkını vermek lazım. Bireysel hatalar, hakem hataları yanında takım halinde direnç ve yine bireysel mükemmel performanslar vardı. Fenerbahçe orta alanı geçen hafta tribünde geçiren ancak takım planlamasında her zaman ilk 11'de yer alan Mehmet Topal & Meireles ikilisine yeniden teslim etmişti. Mehmet Topal yine sahanın en iyilerinden biriyken Meireles yine arkadaşlarına ihanet etti. Uzun uzadayı bu pozisyonu irdelemeyeceğim ancak maç Fenerbahçe adına beraberlik ile sonuçlandıysa bunun tek sorumlusu Meireles'tir. Yenilen gollerdeki defans ve kaleci hatalarına rağmen Fenerbahçe, 11 kişi mücadele etse  bu sorunların üstesinden gelirdi. Nitekim ikinci yarı 10 kişi ile bu işi neredeyse başarıyordu. 

Bobo'dan sonra Almeida yeni belalımız oldu. Fenerbahçe'nin 10 kişi 2-1'i yakaladığı dakikalardan sonra 2 pozisyonda Beşiktaş soyunma odasına 3-2 önde gitti. Fenerbahçe'nin sezon boyunca devam eden müthiş presi, birbirini takip eden 2 pozisyonda Beşiktaş tarafından kırıldı. Arka tarafta yakalanan dağınık defansa, Gökhan ve Volkan'ın rezalet performansları eklenince Beşiktaş, Fenerbahçe'nin presine karşılık yapılacaklar listesini kamuoyuna açıklamış oldu. Bununla birlikte özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe'nin 10 kişi ile Beşiktaş'ı sahadan silmesi gerçekten müthiş bir fizik kalitenin ürünü. Ersun Yanal hakkında hep bilimsel çalışır, takımlarını iyi çalıştırır söyleminde bulunulur ancak sahada neredeyse 3-4 tane 30 yaş üstü adamla bu baskıyı uygulamak gerçekten muhteşemdi. Kuyt ile Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Sayılmayan bir gol ve verilmeyen bir penaltı da cabası. Bu maçta konuşmak istediğim en son kişi Cüneyt Çakır. Benim için maçın en iyisi Alper Potuk'tu. Fenerbahçe kariyeindeki en iyi performansı ortaya koydu. Emre ve Meireles artık ilk 11'den uzaklaşırken Alper ve Salih ilk 11'e girmeli.


Fenerbahçe belki maçı kazanmadı ancak taraftarların evlerine galibiyet almışçasına mutlu gittiğini söyleyebiliriz. Bu mücadeleyi gösterdiklerinde kaybedecekleri maç sayısı çok azdır. Bununla birlikte 10 kişi delicesine oyunu forse etme noktasına nasıl geldik gerçekten çok merak ediyorum. Maçı izlerken suratıma salakça bir gülümseme yerleşti. Fenerbahçe gerçekten iyi yolda. Aç kapıyı Veysel Efendi, gerçekten Fenerbahçe geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder