29 Aralık 2013 Pazar

Fenerbahçe 5 Kayserispor 1

 Fenerbahçe rakiplerinden sonra maçı oynayıp, ligi lider kapatması garanti şekilde sahaya çıktı. Galip gelip farkı korumak önemliydi, rakip Kayseri olunca galibiyet daha kolay gözüküyordu ama öyle olmadı. Özellikle ilk yarıda yanlış pas tercihleri ve son vuruşlardaki beceriksizlikler takımı frenledi. Gol gelmedikçe Kayserispor daha güvenli oynamaya başladı ancak oyunu maç boyunca kontrol edemedi. Karabükspor deplasmanında yerlerde sürünen Gökhan Gönül ilk yarı boyunca sayısız bindirme ile pozisyon hazırladı ancak golü bulamadık. Meireles uzun bir aradan sonra yeniden ilk 11'de idi ancak maç kondüsyonun eksik olduğunu gözlemledik.
İkinci yarıya da ilk yarıdan farklı başlamadı Fenerbahçe. Yine sağ kanattan yüklendi, yine pozisyonlara girdi. İlk yarıdan farklı olan bitiricilikti. Önce Gökhan Gönül penaltıyı aldı ve Baroni takımı öne geçirdi. Ardından Kayseri bütün defansın uyuduğu pozisyonda Bobo ile golü buldu. Golün santrasından sonra Kuyt kesti Sow muhteşem vurdu ve o dakikadan sonra Fenerbahçe freni boşalmış kamyon gibi Kayserispor'un üstüne gitmeye başladı. Maçın en iyilerinden Topal ile golü buldu, Emenike ile müthiş bir gol daha buldu derken Caner yılın golünü atarak perdeyi kapadı. Kayserispor golü bulduktan  sonra ortaya konan futbol gerçekten takdire şayandı. Daha fazlasını da bulabilirdik. Her iki kanadı müthiş kullanmamız, gol atma istegimiz ve en önemlisi mücadelemiz ilk yarıyı lider bitirmemizi sağladı. 


Fenerbahçe bu galibiyet ile hem fark erir diye umutlananlara gereken cevabı vermiş oldu hem de şampiyonluk için ne kadar istekli olduğunu herkese gösterdi. Tek tek oyuncularının müthiş istek ve arzusu hem lig genelinde hem de bu maçta farkın oluşmasını sağlayan temel unsurlar. Ersun Yanal'ı ve takımı tebrik etmek lazım. İkinci yarı aynı ciddiyet ve istekle ligi şampiyon bitirip herkese gereken cevabı vermeliyiz. Maçta tribünden yükselen tezahüratlar gereken mesajları içeriyordu. Hem devre arasına hem yeni yıla lider giriyoruz. Allah bozmasın, daha güzel günler görelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder