23 Aralık 2013 Pazartesi

Kardemir Karabükspor 2 Fenerbahçe 1

Fenerbahçe sezonun en kötü futbolunu oynayarak 3 puan kaybetti Karabük'te. Zemine, hakeme bahane bulunabilir ama bunların hepsi takımın isteksizliğini ve özellikle ikinci yarıdaki oyundan düşüşünü açıklamıyor. Bireysel hataların yanında performans eksiklikleri ve Alper-Webo değişikliği ile orta sahanın tamamen, hücuma hızlı çıkan Karabükspor'a teslim edilmesi bu mağlubiyetin nedenleri arasında. Oyun 1-1 iken sahanın yine en iyilerinden olan Alper'in çıkması, ilk golde topu kaptırarak golü yememize neden olan, sahada ayakta duramayan Baroni'nin ise oyuna devam etmesi gerçekten şaşırtıcı idi. Üstelik daha önceki maçlarda Webo'nun girşiyle rakip kalede yakalanan etkinlikte bu maç yakalanamadı. Kısaca Fenerbahçe daha önceki maçlarda yapmış olduğu hiç bir doğruyu bu maç yapamadı. 

Zeminin belli bölümleri buzla kaplı idi, bunun oyuna etkisi tartışılmaz. Karabükspor'un bu zemine olan yatkınlığının özellikle ikinci yarıda işleri ne kadar zorlaştırdığı ortada. İlk yarı boyunca Fenerbahçe'nin ayakta durmakta zorlandığı buzlu zemin üzerinde Karabükspor dribling de yaptı, ver-kaç da yaptı kısaca yapılması gereken tüm doğruları ortaya koydu. Baskı o kadar yoğunlaştıki, bir ara 10 kişi kaldığımızı düşündüm. Caner'in elle kestiği pozisyon penaltıya sebebiyet vermese dahi Karabük yüklenmeye ve gol aramaya devam edicekti. Nitekim golü bulduktan sonra da geri çekilmedi ve hücum yapmaya devam etti. Caner'in girdiği sayısız kademe ve Volkan'ın kalesinde kurtardığı en az 3-4 net pozisyon farkın açılmasını önledi. Gökhan Gönül'ün en kötü Fenerbahçe performansı ne diye sorulursa ben artık bu maçı örnek göstericem. Jugurtha Hamroun karşında adeta sahadan silindi. 1-2 iyi performans haricinde takım kötüydü ve yenilgiyi hak etti.

Fenerbahçe,Galatasaray'ın galip gelmesiyle puan farkını 8'e düşürmesinden dolayı asla paniklememeli ve Kayserispor'u yenerek lig arasına moralli ve avantajını koruyarak girmeli. Galatasaray'ın deplasman performansı hala bizim gerimizde ve Avrupa kupalarındaki maçları göz önüne aldığımızda konstrasyon sorunu yaşayacaklarını söyleyebiliriz. Fenerbahçe sadece 1 maç kaybetti, tüm takımın hatalı ve yetersiz performansları yüzünden. Ersun Yanal'da hata yaptı Karabükspor'un hücum gücünü küçümseyerek. Hızla ilerlemeli ve önümüze bakmalıyız. Takım yine mağlubiyet alabilir ancak bu yetersiz performans mağlubiyetten daha sıkıntı verici. Geçen yıllara baktığımızda daha iyi bir deplasman galibiyeti yüzdesi yakaladık, bunun sürdürmek istiyorsak eski mücadeleci futbola hızla geri dönmeli ve taktiksel planlarımıza 1-2 ekleme yapmalıyız.Avantaj hala Fenerbahçe'de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder