8 Aralık 2013 Pazar

Çaykur Rizespor 1 Fenerbahçe 2

İyi giden Fenerbahçe'ye karşı kötü güden Rizespor, karşılaşmak istemeyeceğiniz bir zamanda rakip oldular. İlk 20 dakika Fenerbahçe, değil  deplasmandaki, belki de tüm sezon boyunca en kötü furbolunu oynadı. Gökhan ve Caner ileri çıkamadı, Alper ve Baroni orta alanda birbirlerinden koptu ve Mehmet Topal defansın hata üstüne hata yapması nedeniyle iyice geriye yaslandı. Ayakta duran kimse yoktu ve Rizespor'un golünün gelmesi gecikmedi. Golden hemen sonra 2. gol geliyordu ancak Fenerbahçe şanslıydı. Golden sonra oyunu biraz dengeler gibi oldu Fenerbahçe ve Rizespor'da depoda olan benzinin yarısından fazlasını ilk 20 dakikada tüketmişti. Golü bulmuştu ama kalan 70 dakika ne yapıcaktı? İlk yarı biterken Baroni'den muhteşem bir frikik geldi, twitter'da günah çıkarma seansı da başlamış oldu. Fenerbahçe yorulan ve geriye yaslanan Rizespor karşısında istediğini almıştı. Devre kötü oyuna rağmen 1-1 ve Fenerbahçe ikinci yarıda golü bulucağından emindi. 

Fenerbahçe'nin ikinci yarı imdadına sakatlanan  Kweuke yetişti. Rizespor'un golünü atan ve Alves ile Egemen'i ilk yarı boyunca perişan eden Kweuke sakatlanınca ibre Fenerbahçe'ye doğru döndü. Bu sakatlıktan sonra Rıza Çalımbay forvet oyuncusunun yerine Sezer'i defansa alınca Ersun Yanal ilk defa fazla risk almadan Webo'yu oyuna alıp gol hamlesini yaptı. Webo merkeze, Kuyt arkasına Emenike sağ kanada, Sow ise sol kanata yerleşti ve özellikle Baroni forvetleri beslemeye ve ileriye doğru hamleler yapmaya başladı. Golün geliceği belliydi ama zamanı ve kimin tarafından atılacağı belli değildi. Baroni ortaladı Rizespor yapması gereken en son şeyi yapıp Webo'yu boş bıraktı ve Fenerbahçe 6. deplasman galibiyetine de böylece ulaşmış oldu. Golden sonra gerisi oyunu soğutmaya ve skoru korumaya yönelik hamleler arasında geçip giden zamandı. 

Fenerbahçe kötü başladığı bir filmin sonunu daha mutluluğa çevirmeyi başardı. Ersun Yanal'ın forveti 4'leme hamlesi bir kez daha başarılı oldu. Fenerbahçe rakipleri ile puan farkını korurken yine yenik durumdan galip duruma geçerek moralleri yerle bir etti. Son dakika golleri rakipler üzerinde nasıl yıkıcı etkiler yapıyorsa, Fenerbahçe üzerinde de ekstra bir güven duygusu yaratıyor. Kötü oynuyoruz ama bir gol atarsak ikinciyi zaten buluruz özgüveni ve rahatlığı. Aykut Kocaman yönetiminde 2012-2013 sezonu boyunca toplam 6 deplasman galibiyeti alan Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde 2013-2014 sezonunda henüz 14. haftada bu rakama ulaşmış oldu. Geçen yıl ya kaybettiği ya da berabere kaldığı deplasman maçları nedeniyle şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe bu yıl Konyaspor maçı hariç sürekli kazanarak şampiyonluğu ne kadar istediğini de göstermiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder