25 Kasım 2013 Pazartesi

Antalyaspor 1 Fenerbahçe 2 / Şans Ya

Fenerbahçe çok şanşlı ya, hep son dakikada atıyor golü. Maç muhabbetinde çığır açan ahalimizin Fenerbahçe galibiyetlerini açıkladıkları cümle bu. Önce Kasımpaşa sonra Erciyes, Bursa derken en son Antalyaspor maçında da Fenerbahçe golü uzatma dakikalarında buldu. Şans faktörü ile açıklanamayacak kadar ciddi bir istatislik var ortada. Şans ya diyenleri bir kenara bırakırsak iç sahada oynadığımız Gaziantepspor maçının bir benzeri oldu. İlk dakikalardan itibaren başlayan pres ve Gökhan'ın ortasında topun gelişine mükemmel bir vuruş yapan Webo ile 1-0 öne geçtik. Niang'ın Kadıköy'de Trabzonspor'a attığı gol geldi aklıma, müthiş bir vuruştu. Ardından Kuyt, Sow, Webo, Baroni, Alper ile girilen pozisyonlar bir türlü gol ile bitirilemedi. İlk 20 dakikada bitecek  maç kısır bir hal almaya başladı. Antalya bu arada direncini arttırdı ve ilk yarının son dakikalarında Caner'in ofsaytı bozduğu pozisyonda golü buldular. Atamayana atarlar ilkesi yeniden hayat bulmuştu. 

İkinci yarı ilk yarıdaki pozisyon zenginliğinden eser yoktu, Fenerbahçe imdat frenini çekti. Alper-Emenike değişikliği ile yine 4-2-4 dizilişine döndü. İleride çoğalmayı hedeflerken orta sahayı Antalyaspor'a teslim etti. Özellikle kanatlardan açık vermeye başladı ve Antalyaspor ilk yarıda sadece duran topta geldiği Fenerbahçe kalesine birden fazla gelmeye ve gol aramaya başladı. Bazı pozisyonlarda defans başarılıydı bazılarında ise Antalyaspor başarısız. Ersun Yanal bu sefer Webo'yu oyundan çıkarıp Selçuk'u oyuna alarak bu dengesizliği gidermeye çalıştı. Antalyaspor'un altıpastan kaçırdığı pozisyonun sonrasında Emenike tam da ondan beklenen patlamayı gerçekleştirdi. İtmelere, çekmelere, tekmelere rağmen gücü ve süratini kullanarak sıfıra indi ve topu Sow ile buluşturdu. 90+ 'da ''şanslı'' Fenerbahçe golü buldu. İlk Kasımpaşa maçında bu gol şampiyonluk işareti demiştim, artık davul zurna ile şampiyonluk geliyor.  

Fenerbahçe'nin ilk yarıda kaçırdığı goller başına iş açabilirdi, bundan sonra girilen pozisyonları daha dikkatli değerlendirmeli. Özellikle Baroni tercihi hala kafaları kurcalıyor, buna rağmen son dakikalarda dahi azalmayan istek ve gol arayan Fenerbahçe gerçekten mutluluk verici. Hele deplasmanda maça presle başladıklarında içimin yağları eriyor. Bu gemi artık rotasını tamamen belli etti, hedef şampiyonluk limanı, rüzgarda hep arkamızda, yolumuz açık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder