11 Kasım 2013 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Galatasaray 0

Kadıköy'de beklentilerin gerçekleştiği bir maç izledik. Galatasaray'ın kaybediceği üzerine büyük bir mutabakat vardı. Muslera ve Sneijder'in sakatlığına Kadıköy'de kazanamama laneti de eklenince Galatasaray sahadan yine mağlup ayrıldı. Mancini, Ceyhun Gülselam'ı orta alana monte ederek defansı sağlamlaştırma gayretindeyken, Ersun Yanal, Webo hamlesiyle Galatasaray defansını bozmayı hedefliyordu. Fenerbahçe penaltıdan bulduğu golle öne geçti ve morallendi. Galatasaray'ın topu Drogba ile buluşturmak istemesine Fenerbahçe, Egemen ve Alves'in hava toplarındaki hakimiyeti ile engel oldu. Drogba'nın Türkiye kariyerindeki en kötü maçlarından birini oynadığını söyleyebiliriz. Orta alanda Emre ve Baroni beklenenden daha iyi performans gösterince Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı. Maç içerinde Volkan ve Kuyt'ın sakatlıklarına rağmen Fenerbahçe oyununu sürdürmeyi başardı.

Fenerbahçe iç sahada daha önce oynadığı maçlardaki baskısına ulaşamadı ancak maç içerisinde Galatasaray'ın silik görüntüsünü göz önüne alırsak buna gerek kalmadığını da söyleyebiliriz. Ofsayt mı değil mi diyerek duraklayan Galatasaray savunması bakarken Baroni 2. golü atınca maçın sonucu belli oldu. Son dakikada Melo'nun kaçırdığı ya da Volkan'ın kurtardığı penaltı skoru değiştirmekten öteye gitmeyecekti. Fenerbahçe böylece lig yarışında, her ne kadar geride de olsa kadro itibariyle kendisini şampiyonlukta zorlayacak en büyük rakibinin 9 puan önüne geçmiş oldu. Kadıköy'de sürdürdüğü psikolojik avantaj da cabası. Maçtan önce sağlık sorunları yaşayan ancak büyük bir özveri ile takımın başında sahaya çıkan ve bu sezon hem takımın lider olmasında hem de pozitif futbol anlayışında çok büyük pay sahibi olan Ersun Yanal'ı ayrıca tebrik etmek gerek. 

Fenerbahçe bu galibiyetle lige verilen milli maç arasına moralli ve lider bir şekilde girmeyi başardı. Takıma Gökhan Gönül'ün dönüşü ile birlikte ana omurgada tek eksik olarak Meireles geriye kalıyor. Önümüzdeki Antalya maçında onun da kadroya döneceğini söyleyebiliriz. Şu an için herşey yolunda gidiyor ve şampiyonluk artık Fenerbahçe'nin ellerinde. Çekilen sıkıntıları unutmak için şampiyonluk şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder