2 Kasım 2013 Cumartesi

Bursaspor 2 Fenerbahçe 3

Fenerbahçe'nin zorlu maç serisinin ilk maçı idi Bursa. Bu zorluğa yakışan bir şekilde başladı maç. Fenerbahçe maçın ilk yarısında sahanın her yerinde Bursaspor'a teslim oldu. Hem Caner hem Mehmet Topuz'un kanatlarından sayısız pozisyona girdi Bursaspor. Bu tempoyu sürdürdüler ve çok geçmeden golü de buldular. Emenike'nin ileride top tutamayışı ve Baroni'nin etkisiz futbolu ile Fenerbahçe bir türlü topa sahip olmayı başaramadı. İlk yarı Bursaspor farkı arttırıcak pozisyonları buldu ancak bu dakikalarda Fenerbahçe şanslıydı. 

İkinci yarıya başlarken Fenerbahçe'nin sayısız aksayan bölgesi vardı. Ersun Yanal'ın 1-2 değişiklik ile maçı çevirmesi mümkün gözükmüyordu. Beklentilerin aksine ikinci yarıya değişiklik olmadan başladı Fenerbahçe. 60'a kadar oyunu kontrol etmeye başlasa da golü bulamadı. Bursaspor skor avantajını eline aldığı için kontra ile golü aramayı planlıyordu. Webo ile Emre'nin girişi ile işler Fenerbahçe lehine döndü. 4-2-4 diyeceğimiz ilk kez Trabzonspor maçında gördüğümüz bu diziliş golleri getirdi. Önce Webo ardından Emenike ile iki kornerden iki golü bulduk. Golün ardından, hazırlanılan Salih Uçan değişikliği yerine Emenike- Selçuk değişikliği yapılarak orta saha güçlendirildi. Tam rahatlama emareleri kendini göstermeye başlamıştıki, Volkan'ın hatasında Bursaspor golü buldu. Ardından frikik ve maçın en iyi adamı Egemen Korkmaz'ın golü ile bir son dakika galibiyeti daha kazandı Fenerbahçe. İkinci yarı ilk yarıdan tamamen farklı ve iyi bir oyun ortaya koydu. İkinci yarıdaki futbol galibiyeti hak etmişti ve çalışan kazandı. 

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile başlayan son dakika galibiyetlerine Erciyes'in ardından Bursa'yı da ekledi. Şampiyonluk yolunda birbirinden önemli 3. puanları alırken hem diğer rakiplerini moral anlamında yerle bir etti hem de önümüzdeki maçlar için diğer rakiplerine ben golü bir şekilde bulurum mesajını verdi. Önümüzdeki hafta Galatasaray'ı yendiği takdirde 9 puanlık bir farkla yoluna devam edicek. Özellikle ikinci yarıdaki gayret için oyunculara teşekkür etmek lazım. Fenerbahçe çok zor bir deplasmanda çok kötü bir ilk yarının ardından kısa sürede toparlanarak 3 puana ulaştı. Bu takım artık şampiyonluğun 1 numaralı adayıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder