7 Ekim 2013 Pazartesi

Fenerbahçe 0 Trabzonspor 0

Yine bir Trabzon maçı, Kadıköy'de yine ağlarla bir türlü buluşmak istemeyen top. Son maçta kaçırdığımız şampiyonlukta da böyle olmuştu. Oyun rakip sahaya yıkılmış, heyecanlı bir şekilde gol aranmış, o heyacan giderek takımı esir almış ve sonunda şampiyonluk kaybedilmişti. Dün akşam şampiyonluk maçı oynamıyordu Fenerbahçe ama golü bulmak için aynı o maçtaki gibi acele ediyordu ve sonuç o maçı hatırlatırcasına yine beraberlik oldu. Trabzon deplasmanında kendi evindeki gibi rahat oynayan Fenerbahçe, kendi evinde ise aynı Trabzonspor deplasmanında oynaması gerektiği gibi aceleci oynuyor.  

Alves'in ani sakatlığı sonrası defansa Bekir yerleşmiş, Meireles'in sakatlığı sonrası orta sahaya Holmen dahil olmuştu. Takım maça hızlı ve istekli başladı, takım kadar taraftarda bir an önce gol görmek, Trabzonspor'u mağlup etmek istiyordu. İlk maçlarda takımı öne iten ve pozisyonlara sokan bu  istek maçın ilerleyen dakikalarında takımın el freni olmaya başladı. Bu istek o kadar şiddetini arttırdı ki, Ersun Yanal bile bundan nasibini aldı. Orta alanı tamamen ele geçirmiş Fenerbahçe sahadayken, orta sahadan oyuncuları çıkarıp forvetleri sahaya sürmeye başladı. Fazla forvet fazla hücum yanılgısına düşmesi yetmezmiş gibi bu sefer boşalan Fenerbahçe orta sahasından yararlanan Trabzonspor ikinci yarı ile birlikte yüklenmeye başladı. Webo haricinde Sow, Kuyt ve sonradan oyuna giren Emenike kötü olunca gol de bir türlü gelmek bilmedi. Gol gelmeyince Trabzonspor'un direnci arttı, moralllendi, Fenerbahçe ise bir o kadar panikledi, plansız ve aceleci hücumlarını çoğalttı ve hızla takım uyumundan koptu. Caner'in devam eden müthiş performansı bu maçta devam etti ama Gökhan'ın performansı hala yeterli seviyede değil. Orta alanda sık yaşanan rotasyon takımın bir kurgu yakalamasını engelliyor ama bununla birlikte hücuma gitme isteği, şut çekme sayıları ve takım halinde yakalanan koşu mesafeleri umut verici. Fenerbahçe daha ligin 7. haftasında olduğunu unutmasa, 3 puana uzanan taraf olucaktı ancak Trabzonspor ile yaşananlardan da kaynaklananlar nedeniyle hızla oyun aklından uzaklaştı. Bu gerilim maç sonunda oyuncular arasında kavgaya bile neden oldu.

Fenerbahçe iyi yolda, hücum isteği ve oyun iştahı çok iyi, dün eksik olan gol giderilebilir bir sorun. Fenerbahçe'nin asıl sorunu yabancı kontenjanı nedeniyle dışarıda kalan oyuncular, bazı oyuncuların yedek kaldıktan sonra yaşadıkları performans düşüklükleri ve sık yaşanmaya başlayan sakatlıklar. Bu açıdan Kayseri Erciyes maçı öncesinde milli takım arası önemli. Oynama şansı bulamayan ve sakatlıktan çıkan oyuncular için bir hazırlık maçı gerekli. Takım ve seyirci  havaya girdi, rakipler bu kadar kötü durumdayken şampiyonluk yolunu yarılamak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder