26 Ekim 2013 Cumartesi

Fenerbahçe 3 Gaziantepspor 1

Cuma günü basketbol maçıyla çakışan saatte bir futbol maçı, seçim yapmak taraftar açısından zordu ama ben futbolu seçtim. Son maçlarda Fenerbahçe'nin geçen seneye oranla daha istekli ve oyunu rakip sahada oynamaya iştahı olduğunu gözlemliyoruz. Ersun Yanal'ın takıma kattığı değişim yavaş yavaş takımın karakteri olmaya başlıyor. Oyunun başlamasıyla rakip sahaya yerleşim ve ön alan presi son zamanlarda izlediğimiz en güzel Fenerbahçe'yi ortaya çıkardı. Sakatlara rağmen yine iştahlı bir Fenerbahçe sahada vardı. Özellikle Alper Potuk bence maçın adamıydı. Fenerbahçe formasıyla son yıllarda bu kadar dominant bir orta saha izlemedim. Gole yaptığı katkı bir yana oyun iştahı ve fiziksel gücü gerçekten insanı etkiliyor. Değişmez 11 elamanı olmalı. Kayseri Erciyespor maçında galibiyeti getiren Emenike yine iş başındaydı ve 2 gol ile ritmi buldu, Sow kaldığı yerden devam etti. Her iki oyuncunun bu seviyeye gelmesinde Ersun Yanal'ın kadroyu adil dağıtmasının ve oyuncuları daha fazla mücadele etmeye yönlendirmesinin katkısı büyük. Hem Sow hem Emenike kadroya dahi giremedikleri haftalardan sonra şu an ilk 11'nin vazgeçilmezleri konumuna yükseldiler. Bu hamlelerdeki başarılarından dolayı her ne kadar hala anlamlandıramasamda, Ersun Yanal'ın, Baroni tercihini de fazla sorgulamama kararı aldım. 


Fenerbahçe'de sıkıntılı olarak gözlemlenen nokta skor avantajından sonra 2. yarı belli bölümlerde yaşanan rehavet ve 3. golü bir türlü bulamayıştı. Gaziantep'in oyuncu değişiklikleri ile golü arama isteği arttığı dakikalarda Volkan'ın yine gereksiz hareketlerini de görme fırsatı bulduk. Önce Webo sonra Salih değişikliği ile Ersun Yanal oyuna müdahale etmeye çalıştı. Özellikle Salih'in muhteşem çalımı ardında yaptığı asist görülmeye değerdi. Salih'in de takıma monte edilmesi gerçekten büyük bir kazanım olur. Sakatlıktan çıkan Alves kısa bir süre sahada yer aldı. Gökhan ve Meireles'in dönüşü ile birlikte ilk 11 artık netleşmeye başladı. Her ne kadar Ersun Yanal özellikle orta saha rotasyonunda fazlaca isme yer verse dahi, önümüzdeki sert fikstür göz önüne alındığında oynamaların kupa maçlarına kaydırılacağını söyleyebiliriz. Şu an form durumları göz önüne alındığında Bursa maçıyla başlıyacak süreçte takımda Gökhan-Alves ve Meireles dışında bir oynama olucağını sanmıyorum. Bunların içerisinde en geç Meireles'in dönüşü beklendiğine göre Alper Potuk her maç sahada olmalı. 

Fenerbahçe'nin dünkü presi ve ilk yarıdaki oyun iştahı taraftarı çok sevindirdi, Fenerbahçe taraftarı kesinlikle önde basan, tribün tabiriyle ısıran bir Fenerbahçe istiyor. İlk yarının tamamı ve ikinci yarının daha az bir bölümünde bunu gözlemledik. Bu oyunun maçın tamamına yayılması ise uzun vadeli bir iş. Takımın birlikte oynama alışkanlığı ile arttıracağı belki de sezon planlaması yapılırken özellikle ligin ikinci yarısı için saklanan bir hamlesi. Ersun Yanal ve ekibini kutlamak gerek, lider Fenerbahçe kafalardaki soru işaretlerini yok etmiş durumda. Şimdi Bursa, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında yapıcaklarını izliyeceğiz. Buradan alınacak her galibiyet şampiyonluk için bir hamle daha demek. Tam maçı izleyemesem de buradan Fenerbahçe Ülker'e özellikle Obradovic'e de selam olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder