21 Ekim 2013 Pazartesi

Kayseri Erciyespor 1 Fenerbahçe 2

 Sakatlar kervanına Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ı ekleyerek gittik Kayseri deplasmanına. Sağ bekte Mehmet Topuz'un oynuyacağı belliydi ama orta saha için büyük soru işaretlei vardı kafamda. Nitekim Ersun Yanal'da orta alanda beklentilerin aksine Holmen-Alper ikilisinin yerine Emre-Baroni'yi tercih etti. Fenerbahçe'nin oyunun başlangıcı ile ön alan presi ve paslaşması çok iyiydi. İlk golü kendi başlattığı atakta Mehmet Topuz'un muhteşem ortasına vurduğu kafa ile Sow attı. Fenerbahçe golden sonra oyunun hakimiyetini kaybetmedi ancak ritmi biraz zayıfladı. Kayseri'nin maç boyunca en güzel işi frikikten attığı goldü. Gerçekten çok güzel bir golle eşitliği yakladılar. Golden sonra Fenerbahçe golü aramaya devam etti ama başarılı olmadı. Caner'in gereksiz hamleleri ilk yarının sonunu daha da karmaşık hale getirdi. Ersun Yanal'ın hamlesi çok doğruydu, Caner'in oyundan atılacağı ortadaydı. 

İkinci yarı Fenerbahçe, Kayseri defansını açmak için çok şey denedi. Sow, Kuyt, Webo birçok pozisyona girdi ama gol gelmedi. Maçın başından beri savunmayı düşünen Kayseri'nin direnci daha da artmaya başladı. Alper ile yakalanmak istenen ritm arayışı sonuç vermeyince aynı Trabzonspor maçındaki gibi Emenike'de oyuna alınarak 4 forvetli sisteme döndü Ersun Yanal. Kayseri Erciyes gole giderken Egemen'in kaptığı top önce maçın en kötülerinden Baroni'ye oradan Kuyt'a geldi. Kuyt oyun zekasını kullanarak ortayı Emenike'ye doğru yaptı ve en geç gelen en güzel gol ile Fenerbahçe 90+ 'da golü buldu ve sahadan 2-1 galip ayrıldı. Önce Kasımpaşa deplasmanında uzatmalarda gelen gol ardından Kayseri Erciyes karşısında yine uzatmalarda gelen golle takımın şampiyonluk inadı bir kez daha gözler önüne serildi. Kasımpaşa maçından sonra şampiyon olduğumuz sezon Sakaryaspor maçında uzatmada atılan golü örnek vermiş ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk yürüyüşü başladı demiştim. Bu hamleyi bir kez daha tekrarlayarak Fenerbahçe inadını göstermiş oldu. Golden sonra kulübenin ve tüm oyuncuların göstermiş olduğu sevinç harikaydı. 

Fenerbahçe'nin sorunları bitti mi, hayır. Fenerbahçe'nin hali hazırda  orta sahada kimin oynuyacağı sorunu var. Golün gelmedi dakikalarda tüm forvetleri sahaya sürmek her maç maçın kilidini açmaz nitekim Trabzonspor maçında bu plan işlemedi. Bununla birlikte 4 as oyuncudan yoksun çıkılan bir deplasman maçında alınan bu galibiyet çok önemli. Takım geçtiğimiz 2 yılda şampiyonluğu deplasmanlarda kaybettiği puanlarla Galatasaray'a kaptırdı. Bu sezon Konyaspor maçı haricinde hep galibiyet yakaladık. Son dakikada da gelse goller önemli olan alınan 3 puan. Üstelik her iki maçta son dakikada gelen goller normal sürede gelecek diğer gollere nazaran daha büyük tahribat yaptı rakipler üzerinde. Takımın gol araması ve mücadeleyi bırakmamasından memnunum. Bazı sorunlar var ve henüz mükemmel değiliz ancak hoca da bunun farkında olduğunu sık sık basın toplantılarında dile getiriyor. Son dakikada gelen gol beni çok keyiflendirdi, şampiyonluk yolunun çok önemli maçlarından ve en önemli gollerinden biri olucak bu maç. Bir kenara not edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder