28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bizimle Değilsin


Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarına tatilin ardından Temmuz ayında başlayacak. Transfer çalışmaları bir yandan sürerken yeni sezonda takımda kalmaması gereken isimleride konuşuyoruz. Geldiği günden beri takıma katkı sağlayamayan, gelişimini sürdüremeyen hatta daha da geriye giden birçok oyuncumuz var. Bu oyuncuların yeni sezon kadroda olmalarının takıma katkı sağlıyacağını düşünmüyorum. Elbette son karar Aykut Kocaman tarafından verilecek. O bu oyuncu grubunu daha yakından tanıyor ve doğru bir teşhis koyabilir ama ben de kişisel olarak go home listemi yaptım. 

1. Serkan Kırıntılı 

Felaket bir Bucaspor maçı hatırlıyorum Serkan ile ilgili. Sürekli alt yapıdan kaleci yetiştiren bir takıma neden transfer edildiğini bir türlü anlayamadım. Kupa maçlarında bulduğu şansı berbat ettikten sonra üstüne yaşadığı sakatlık nedeniyle iyice geriledi. Şu an Fenerbahçe kadrosunda kaleci sıralamamda 5. sırada yer alıyor. Yeni sezonda Mert Günok ve Ertuğrul Taşkıran'ı geçme ihtimali yok. Şu anki performansı Fenerbahçe'de yedek olmayı bırakın antremana çıkmayı bile hak etmiyor. Takımdan gönderilmesi gereken adamların başında Serkan Kırıntılı geliyor. 

2. Volkan Babacan  

Takımda yer almadı ve geçen sezon Kayseri ardından Bu sezon Manisaspor'da kiralık olarak oynadı. Bir zamanlar Volkan Demirel'in arkasında ikinci kaleci konumundaydı. Gelişimini tamamlayamadığı gibi gittikçe geriledi. Twitter'da yaptığı yorumlar, taraftara şirin görünme çabalarına rağmen yeni sezonda takımda kalmasının bir faydası olacağını inanmıyorum. Aykut Kocaman'ın, Serkan Kırıntılı ile birlikte Volkan Babacan'ı kadroda düşündüğünü sanmıyorum. Hele muhteşem bir sezon geçiren Mert Günok ve Ertuğrul Taşkıran varken. Mevcut kadroda Volkan Demirel, Mert Günok, Ertuğrul Taşkıran üçlüsünün yeterli olacağını ve diğer iki ismin kadroda yer almayı hak ettiklerine inanmıyorum. Serkan Kırıntılı ve Volkan Babacan ya transfer takasında kullanılmalı ya da kiralık olarak başka kulüplere verilmeli.  

3.Fabio Bilica 

Son yıllarda yapılan en gereksiz transferler listesinde adını sürekli üst sıralarda gördüğümüz Fabio Bilica bu sezon sonunda zaten serbest kalıcak ve takımdan ayrılıcak ama yinede kafayı sıyırıp kendisi ile sözleşme yapmaya kalkan falan olmaz diye umut ediyorum. Felaket bir oyun anlayışı olan saha içinde yaptığı gereksizliklere saha dışında kurye kazaları falanda ekleyen Fabio Bilica'nın Fenerbahçe'ye transferi başlı başına bir fiyaskodur. Muhtemelen eski hocası Bülent Uygun tarafından Elazığspor'a ya da eski takımı Sivasspor'a dönücektir. Fenerbahçe gibi üst düzey bir takıma stoper tercihi olarak transfer edilmesi hala anlamlandıramadığım bir oyuncu. Yeni sezonda Allah'a yakın, Fenerbahçe'ye uzak olsun. 

4.Selçuk Şahin
Fenerbahçe'de bu kadar uzun yıllar nasıl olduda kaldı anlayamasakta yeni sezonda transfer listesinin yarısını orta saha oyuncularına ayırmış Fenerbahçe'de artık yer almaması gereken bir isim Selçuk Şahin. Sınırlı yeteneğini yüksek mücadele gücü ile kapatan, zaman zaman Galatasaray'a attığı gollerle kontrat yenileyen Selçuk'un, tribünler tarafından ne kadar sevildiğide malumunuz. Avrupa'nın tüm büyük liglerinde ve büyük takımlarında olduğu gibi Fenerbahçe'de de orta alanda oyunun tek yönünü oynayan bir orta sahanın yeterli olmuyacağını söyleyebiliriz. Yeni sezon planlamasında 5 ya da 6. oyuncu olarak takımda tutulacaksa bu geçmiş yılların hatırına ve Aykut Kocaman'ın tercihi sebebiyle olucaktır. Üst düzey en az 2 orta saha oyuncusu transfer etmesi gereken Fenerbahçe'nin yeni sezonda takımdan göndermesi gereken oyuncular arasında Selçuk Şahin'de yer almalı. 

5.Özer Hurmacı
Fenerbahçe'nin ve Aykut Kocaman'ın büyük umutlarla transfer ettiği ancak bir türlü istenilen performansa ulaşamayan ve hayal kırıklığından başka birşey olmayan bir diğer isim Özer Hurmacı. Alex'in veliahtı olarak geldiği Fenerbahçe'de yaşadığı ağır sakatlıklar ve sergilediği kötü performanslar nedeniyle gözden düşmüş bir isim. Görev aldığı maçlarda çokça mücadele etse dahi pas ve şut tercihleri nedeniyle sıkça eleştirilen Özer Hurmacı, Rıdvan Dilmen'in tabiriyle ''her topta yüzyılın pasını atmaya çalışıyor''anlayışı yüzünden bir türlü dikiş tutturamadı. Aykut Kocaman ile daha önce çalışmamış olsa ve Aykut Hoca yeteneklerini ve sahada neler yapabileceğini daha önceden test etmemiş olsa çoktan valizini toplamıştı. Ben her ne kadar gitmesi gerekenler listesine koysamda yeni sezonda Aykut Kocaman tercihi ile yine kadroda tutulacağına düşünüyorum. 

6.İssiar Dia

Stoch ile beraber Fenerbahçe'nin iki kanadını hızlı ve çabuk adamlardan kurup 4-3-3 sistemini efektif bir şekildi uygulamak için transfer edilen İssiar Dia, Fenerbahçe için bir diğer hayal kırıklığı. Stoch'un kat ettiği gelişme ve gelmiş olduğu nokta göz önüne alındığında yaşanan hayal kırıklığı daha da fazla. Aykut Kocaman'ın, Fransa hamlelerinin ilklerinden olan Dia, yaşadığı sakatlıklar ve performans düşüklüğü nedeni ile sürekli yedek kaldı. A takımı zorladığı saman alevi performanslarının ardından yeniden düşüşe geçti. Ligin son maçında Semih ve Baroni'ye yaptığı asistler gol olsa şu anda kahraman olabilirdi ama gördüğü aptalca kırmızı kart nedeniyle Fenerbahçe'yi en önemli maçınd 10 kişi bıraktı. Kırmızı kart gördüğü dakika itibariyle biletinin kesildiğini düşünüyorum. Yeni sezonda takımda kalması negatif etki yaratıcak isimlerin başında geliyor. Muhtemelen yurt dışında bir kulübe satılacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder