17 Eylül 2011 Cumartesi

Gaziantepspor 1 Fenerbahçe 3

Lig başladığında mevcut oyuncu kadrosuna sakat oyuncular da eklendiğinde işimizin hiç kolay olmadığı görülüyordu. Defans hattında yaşanan zorunlu tercihlere orta alanda  ileriye çok fazla çıkamayan bir kadro eklendiğinde ortaya pozisyon üretmekte zorlanan bir takım çıkacağını düşündük. İşte, Alex böyle durumlar için var. Her zaman yanındaki oyuncudan bağımsız sahada yapıcak birşeyleri olan kaptan, Antep deplasmanın da kilidini açan oyuncuydu. 

Maça Orduspor maçından farklı olarak Dia & Caner değişikliği ile başladık. Orduspor maçının ikinci yarısında oyuna girip iyi bir futbol ortaya koyan Caner, Antep deplasmanında da takımın Alex ile birlikte etkili isimlerindendi. İlk yarı istediğimiz şekilde başlamadı ve oyun kontrolü Gaziantep tarafındaydı. Wagner ve Olcan ile devam eden ataklar en sonunda frikikten Olcan'ın muhteşem golü ile Gaziantep'i öne geçirdi. Bu dakikadan sonra sahada daha istekli hatta geçen sezonun ikinci yarısındaki pes etmeyen Fenerbahçe'yi, kadro zaafiyetine rağmen sahada direnen takımı yeniden izledik. Mehmet Topuz'da sakatlar kervanına eklenince zorunlu değişiklik hiç beklenmeyen bir isim Uğur Boral olarak üstelik sağ kanata yapıldı. Uğur'un girer girmez verdiği pas ile Alex golü yaptı ve beraberlik golü hemen yakalandı. Bu dakikadan itibaren ilk yarı karşılıklı ataklarla geçti ve Fenerbahçe gole rağmen ilk yarı çok etkili değildi. 

İkinci yarının hemen başında bu sefer ilk yarı kötü bir şekilde sakatlanan Olcan'ın değişikliği ile Gaziantep hücum hattında zayıfladı. İkinci yarı Fenerbahçe oyunu daha fazla kontrol eden ve topu kanatlara açan taraftı. Soldan Alex'in kornerden verdiği pas ile ilk golde de ortayı yapan Ziegler, Semih'e müthiş bir orta kesti ve Semih'in kafa vuruşu direkten döndü, spiker ve kameramanın pozisyonu takip etmeye çalıştığı anda Alex çoktan golü yapmıştı. Aykut Hoca hemen Bienvenu-Semih değişikliğine gitti ve takımı biraz daha diri tutmaya çalıştı. Caner sol açıktan orta alana kayarken Bienvenu geçen sezon Niang'ın zaman zaman değerlendiirliği gibi sol açık mevkisine kaydı. Alex'im muhteşem ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kaldı ve penaltıyı takıma kazandırdı. Kaptan'ın tek kusuru penaltıyı kaçırması olabilir ama bunu bile kaleci yapamadı ve topu direğe nişanladı. Buna rağmen Fenerbahçe paniklemedi ve oyunu yönlerdirmeye devam etti. Maç boyunca 3. kez etkili bir orta kesen Ziegler kendisi gibi yeni transfer Bienvenu'yu golle tanıştırdı ve takım skoru 3-1'e taşıyarak maçı noktaladı. 

Sezonun geç başlamsı ve play-off sisteminin ekstra maç sayısı getirmesi ile birlikte takımın tüm oyuncuların kendilerini hazır tutmaları ve takım için sahada zaman zaman yeteneklerini dahi aşan bir oyun sergilemesi uzun vadede olumlu bir sinyal. Gökhan ve Serdar Kesimal ile orta alanda Emre'nin takıma dönüşleri uzayabilir bir durumdayken takımın iyi bir oyun sergilemesi ve kaptanın geçen sezondan beri hiç vites düşürmemesi en önemli kazancımız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder