29 Mayıs 2011 Pazar

Şampiyon Barcelona

Barcelona'nın finalde olması beklenen bir durumdu ve karşılarında yine finallerin gediklilerinden Manchester vardı. Beklenmeyen durum Manchester'ın ilk 10 dakikadaki müthiş baskısıydı.Barcelona bir ara şaka değil pas yapamayıp topu dışarıya atmak zorunda bile kaldı ama bu baskıyı 90 dakika uygulayabilmek neredeyse imkansız olunca orta saha sazı eline aldı ve karşı kale önünde etkinlikler artmaya başladı. Puyol yerine Mascherano'yu geri dörtlüye yerleştiren Guardiola, sol bektede yeni ameliyatlı Abidal'a formayı vermekten çekinmedi ki gece sonunda Alves'in dil darbelerinden kurtulan kupayı havaya kaptanlık pazubandı ile kaldıran da oydu.
Barcelona topla oynamaya başladıktan sonra karşı kale önünde etkinliğini arttırdı ve golün habercisi pozisyonların ardından artık klasik bir Barca hücumu haline gelen Pedro'yu arkaya kaçıralım pası ile top ağlara son maçını oynayan Van Der Sar diğer köşeye gidince skor 1-o oldu. Tam Manu'nun işi zor derken bu sefer etkili bir hücumda birazda ofsayt kokusu ile birlikte Gigs'in verdiği pası Rooney güzel bir vuruşla ağlara gönderince kartlar yeniden dağıtılmış oldu. İlk yarının sonlarında Messi ile bir pozisyonu kaçıran Barca soyunma odasına beraberlik ile gitmek zorunda kaldı. İkinci yarı öncesinde Barca'nın topla daha fazla oynama isteği her zamanki gibi istatisliklere yansıyordu.
İkinci yarı yine paslarla ördük ana yurdu dört baştan ilkesine sadık kalan Barselona'da ipler bu sefer Messi'nin eline geçti. Ardından Manchester defansının geldiği hali Vidic ve Ferdinand'ın yediği çalımları gören bir Manu'lu eminim bira stoklarını tüketmiştir. Messi çok sıkılmış olucakki önce plase denediğişut kurtarılınca ardından güzel bie şutla köşeyi görerek skoru 2-1'e getirdi ve takımı rahatlattı. Hemen ardından ben buraya kupalar kaldırmaya geldim diyen Villa güzel bir vuruşla fişi çekti ve skor 3-1'e geldiki bu golden 1 dakika önce oyuna Nani'yi dahil ederek müdahale eden Sir, bu golden sonra maçı koltuğundan izledi.
Manchester'ın son hamleleride fayda sağlamayınca maç 3-1 Barcelona lehine bitti ve kupa canavarı olan bu adamlar müzelerine yeni bir kupa daha ekledi ve Avrupa'nın zirvesine yeniden oturdu. Bir bütün haline kusursuz işleyen bir düzen, egolarından arınmış oyuncular topluluğu ve başlarındaki güzel insanla açıkçası burda olmayı fzlasıyla hak ediyorlar. Maç sonu sevinçleri bile bir başka olan bu takımın başarısı uzun yıllar devam edicekmiş gibi duruyor.Messi bu takımda kaldığı sürece kupanın bir ucunu hep Barcelona tutucak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder