12 Haziran 2010 Cumartesi

Güney Kore 2 Yunanistan 0

Maçtan önceki en büyük korkum Yunanistan'ın atıcağı bir golden sonra defansa gömülüp maçı uyku saatine çevirmesiydi ama Yunanistan bu turnuvadanda gol atamadan eve dönücek gibi duruyor. Güney Kore karşısında geride bekledikleri dakikalarda 2 gol yediler ve artık defans yapmayıda becerebildiklerini söylemek zor. Güney Kore müthiş bir fizik gücüne akıllı paslaşmalarıda ekleyince maçtan 2-0 galip olarak ayrılmasını bildi ve bir üst tura yakın olan taraf artık onlar. Dengeli bir oyun planları var ve oyunu çirkinleştirmeden güzel bir futbol neticesinde sonuca gitmeyi bildiler. Bu futbolları ileriki turnularda turnuvanın süpriz takımı olarak öne çıkmlarını sağlayabilir.

Yunanistan ise zaten geniş bir antipati ile geldiği dünya kupasında puan almadan eve dönebilir. Takım hocalarıda dahil olmak üzere tam bir ihtiyarlar yurdu. Hala eski turnuvalarda kendilerini başarıya götüren kadroyla mücadele ediyorlar fakat bu kadronun artık vericek pek bir şeyi varmış gibi gözükmüyor. 2-0 yenik duruma düştükten sonra hucüm ettiler fakat bu baskı gol getirmedi ve sahadan mağlup olarak ayrıldılar. Bu yenilgiyle birlikte gruptan çıkma şansları çok azaldı ve gruptan çıkabilecek bir futbolda ortaya koymuyorlar. Defans hattında ve orta alanda topla çıkışlarda çok fazla hata yaptılar ve en önemlisi Güney Kore'nin fizik gücüne karşı koyamadılar. Her topta kendilerini yere atmaları karakterislik özellikleri olsada takımın fizik gücünün iyi olmadığınında bir göstergesi. 

 Hakemin performansı çok fazla iyi değildi özellikle faul kararlarında Yunan oyuncuların etkisinde çok kaldı ama yan hakemler orta hakeme nazaran daha iyi bir görüntü ortaya koydular. Seyircinin az olması vuvuzela sesini duymamızı engellemedi üstelik korelileri de bu furyaya dahil etmişler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder