15 Haziran 2010 Salı

Brezilya 2 Kuzey Kore 1

Turnuva son zamanlarda izlediğimiz en ilginç dünya kupası yolunda emin adımlarla ilerliyor. Enteresan sonuçlar, beklenelin üstünde performans sergileyen veya beklentinin altında kalan takımlar. Brezilya -Kuzey Kore maçı tam bunların kesişimi oldu. Maç başında yapılan fark olur, Brezilya gol olur yağar,kupayı ne kadar istediklerini gösterirler beklentilerinin hepsi boş çıktı. İlk yarı gol bulamayan Brezilya, 2. yarı bulduğu gollerden sonra kalesinde golü görünce son dakikaları defans yaparak geçirdi Kuzey Kore karşısında. Kaka ve Robinho'nun beklentilerin altında geçirdikleri sezonun ardından milli takımdada pek parladıları söylenemez. Fabiano ise ileride tam bir felaket performans sergiledi. Maçın başlangıcında Melo ve Gilberto Silva'lı orta alanı fazla defansif bulmuştum ama Kuzey Kore'nin performansı gördükten sonra buna hak verdim. 

İkinci yarıda daha fazla istekli ve topa sahip olma golü getirecekti Brezilya adına ama bu golün kaleci hatası sonucu gelmesi Brezilya'nın korkutucu hücum gücünü düşündüğümüzde komik kalıyor. Maçın en etkili adamı olan Maicon şut mu orta mı yaptı tam bilmiyoruz ama bu gol hem Dunga'nın hem takımın rahatlamasını sağladı. Her zaman klup performansı ile eleştirilen Elano bu eleştirileri haklı çıkarıcak şekilde Robinho'nun akıl dolu pasında 2. golü bulması Brezilya'yı rahatlattı ve bu gollerden sonra oyuncu değişikliklerini izledik. Kore'nin yaptığı ender ataklardan birinde golü bulması onlar adına elbette unutulmaz bir anı. Kuzey Kore'nin maç boyunca sergilediği dirençli futbol takdire şayandı. Kısıtlı ve tecrübesiz bir kadronun üstelik ülkelerindeki yaşam ve siyasi iktidarda göz önüne alındığında sergilediği futbol daha fazla takdire şayan.

Brezilya'yı da izleme fırsatı bulduktan sonra geriye İspanya kaldı yarın izleyeceğimiz. Onların şu ana kadar oynanan tüm maçlardan daha iyi bir maç izlettireceklerini ve iyi bir futbol ortaya koyacaklarını tahmin ediyorum. İspanya'da diğer takımlara uyum gösterir ve kendini oyuna vermezse, Almanya bu turnuvayı ilk maçlardaki performanslara bakarak değerlendirirsek çok rahat götürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder