13 Haziran 2010 Pazar

Almanya 4 Avustralya 0

Futbol sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyundur lafının hakkını veren bir maç oldu. Maçın başlangıcından sonuna kadar Almanlar iştahlarından ve disiplinlerinden hiç birşey kaybetmediler. Erken gelen 2 gol neticesinde iyice rahatladılar ve ikinci yarıda bana göre hakemin biraz abartılı bir kararı sonrası Tim Cahill'in atılması ile oyun tamamiyle kontrollerine geçti. Nitekim Gomez haricindeki tüm forvetler golle tanıştı bu maçta. Klose ve Podolski'nin ardından oyuna giren Cacau'da golle buluştu ve Almanlar grupta neden favori olduklarını açıkça ortaya koydular.

Lahm ve Mesut'a ileride Müller'de eşlik edince panzer ezdi geçti kanguruyu.İkinci yarı 10 kişi kalmasalarda sonuç çok farklı olmazdı.Avrupa'nın dört bir yanında oynayan Avusturyalıların sahada hiç varlık gösterememeside enteresan. Mesut Özil'i kaçırdığımız için çok pişman olacağımız belliydi, şu andan itibaren kafamızı duvarlara vurmaya başlayabiliriz. Kişisel egolara heba edilen milli takımı neticesinde Mesut'u Almanya forması ile izlemek zorunda kaldık. Müthiş oyununu asistle süslemesinin yanı sıra Müller ile birlikte Almanya'nın yaratıcı 2 oyuncusundan biriydi. Golede 2 kez yaklaştı ama birinde top çizgiden çıkarıldı diğerinde ise top kontrolünde sıkıntı yaşadı. Bu performansını devam ettirirse turnuva sonrası Bundesliga'da kalması zor. 

Almanlar bu maçın ardından grupta avantajlı bir konuma geldiği gibi, turnuvada şu ana kadar ki en dominat futbolu ortaya koydular ve bu iştah ve performans onları en kötü ihtimalle yarı finale taşıyacaktır. Almanlar zaten her dünya kupasında favoriler arasındadır ama bu performans onları hem grupta hem de şampiyonluk adayları arasında daha da ön plana çıkarıyor.Avustralya ise geriye kalan maçlarda Tim Cahill'de olmadan ne kadar iyi performans sergiler orası tam bir muamma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder