11 Haziran 2010 Cuma

Fransa 0 Uruguay 0

Dünya kupasının ikinci maçında ilk maçın aksine daha dengeli bir maç izledik.İki takımda çok fazla pozisyona girmeden maçı bitirdiler. Özellikle maçın favorisi olarak gösterilen Fransa, kırmızı kart sonucu 10 kişi kalan Uruguay üzerinde ancak son 6-7 dakikada baskı kurabildi. Kendilerini kupaya getiren elin! sahibi  Henry'i de sahaya sürdü Domenech ama gol bir türlü gelmedi. Fransa'nın turnuvanın ilk maçında oyunu kontrol etmelerine rağmen golü bulamamaları hoca üzerindeki baskıyı ve eleştirileride arttırıcaktır. Zaten çok kişi tarafından sevilmeyen ve turnuva sonrası takımı bırakıcak olan Domenech ilk maçlar sonunda Fransa'yı grupta avantajlı  konuma getiremedi. Fransa'nın özellikle orta alanda kurduğu ezici üstünlük ve Uruguay ataklarını hemen yaptıkları presle kesmeleri güzel ama bu kapılan toplar golle neticelenmedi. Sol kanatta Ribery topla çok etkili olsada sağ kanatta Govou aynı etkinliği sergileyemedi. Tek forvet olarak sahaya çıkan Anelka'da sık sık orta alana gelerek top almaya çalıştı. Orta alanda Diaby çok iyi bir performans sergiledi. 

Uruguay ise beklenilen futbolu oynadı. Fransa gibi bir takıma karşı iyi bir oyun ortaya koydular. Zaman zaman Forlan'ı topla buluşturduklarında çokta etkili oldular. Ama özellikle kaybettikleri toplar onlar adına turnuvanın ilerleyen maçlarında sıkıntı yaratabilir. Fransa karşısında büyük efor sarfederek kazandıkları topları çok kısa sürede kaybettiler ve bu maç genelinde normalden daha fazla efor sarfetmelerine neden oldu. Özellikle bu sezon Ajax'ın performansında büyük katkısı olan Suarez, turnuvanın ağırlığını ilk maçta kaldıramadı. Belkide ülkenin beklentileri kendisi üzerinde fazla bir stres yaratmış olabilir. Forlan'ın yanında daha fazla top saklamalı ve takımı ileriye taşımalıydı. Uruguay adında bu maçta olumsuzluk kırmızı kart pozisyonuydu. Bence direkt kırmızı verilebilecek bir pozisyonu 2. sarı karttan kırmızı ile kurtardılar ama o dakikadan sonra oyun tamamen Fransa'nın kontrolüne geçti ve bu dakikalarda yiyicekleri bir gol bütün mücadelerini unutturabilirdi.Son dakikada katil bebek chucky(Lugano) yaptığı faul ile Fransa'ya son bir şans verdi ama Henry bu fırsattan istifade edemedi. 

İlk günün ardından beklediğimiz iyi futbolu Güney Afrika-Meksika maçında bulduk ve her iki maçın berabere bitmesi neticesinde ilk grupta ön plana çıkan bir takım olmadı ve turnuvanın ilk gününde 3 puanla tanışan bir takımda yok. A grubu ilerleyen maçlarda daha çekişmeli ve eğlenceli maçlara sahne olucaktır. Şu vızıltıyada bir çare bulun, nedir bu ses yahu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder