8 Aralık 2011 Perşembe

Galatasaray 3 Fenerbahçe 1

Derbilerde son yıllarda izlediğimiz en kötü Fenerbahçe sahadaydı. Rakibe korktuğunu sahaya çıkardığı kadro ile açıkça gösterdi. Alex'i sahte bir forvet gibi ileride tutup yine aynı hataya düşerek Bienvenu'den sağ açık yaratmaya çalıştı Aykut Kocaman. Orta alanda Selçuk, Emre ve Baroni ile oyunu ve topu tutmayı düşündü ama bunu da yapamadık. Bekir'in sakatlığı nedeniyle Bilica defansa geçince takımın bütün dizilişi bozuldu. Yabancı kontejyanı nedeniyle en formda isim Stoch kenarda kaldı. Asıl sorun defanstan ziyada Mehmet Topuz'un eksikliği. Kadroda onun bir alternatifi yok. Yerine oynayan oyuncular hep ofansı düşünen defansa yardım etmeyen ve Gökhan Gönül'ü hep yalnız bırakan isimler. Öyleki bu maçta Hakan Balta hayatında ilk kez ileriye çıkmış olabilir. Bienvenu maçın başlamasının ve orta saha rakip presin altında ezilirken yavaş yavaş ileriye hareketlenmeye başladı ama bu dakikalarda Galatasaray oyunun hakimiyetini kazanmış ve kalemizde etkili olmaya başlamıştı. 

Galatasaray maçın henüz 15 dakikasında 3-0 öne geçebilirdi. Bu dakikalarda Volkan kalesinde devleşirken bütün sezon mükemmel oynayan Yobo sadece ona ayak uydurdu ama bu baskının sonunda gol getireceği ortadaydı. Fenerbahçe defansın göbeğinde Bilica'yı oynatmaktan daha büyük bir hatayı geriden oyun kurma görevini Bilica'ya vererek yaptı ve felaket o dakikadan sonra kaçınılmazdı. İlk golde rakibin sağ beki Eboue rahat rahat kale önüne kadar geldi ve Yobo'ya attığı çalımdan sonra golü yaptı. Galatasaray golden sonra yavaşlamış ve oyun dengelenmeye başlamışken Bilica sırtı dönük yakalandığı pozisyonda klasik rövaşata hamlesini yapmak isterken Elmander'e topu kaptırınca skor 2-0 oldu ve Galatasaray büyük bir avantaj yakaladı. İkinci yarı, Bilica, Baroni, Selçuk ve Bienvenu dörtlüsünden en az ikisi çıkmalı derken devre arasında Bienvenu ile Emre'nin çıktığını gördük. Stoch ve Semih oyuna girdi ve Fenerbahçe bir anda değişti. Stoch'un direkten dönen topu ve Semih'in almaya başladığı hava topları ile ileride top tutmaya başlamışken bu sefer kornerde bomboş bırakılan Melo topa vuramamasına rağmen golü yaptı. Bu dakikadan sonra Galatasaray'da frene bastı ve baştan sona iyi oynadığı maçı almasını bildi. Yanlış bir kadro ve yanlış bir diziliş ile sahaya çıkan Fenerbahçe tüm bunlardan daha kötü olarak mücadele etmeyerek maçı kaybetti.

Aykut Kocaman'ın önümüzdeki maçlarda yapması gereken belli şeyler var. Serdar Kesimal, Yobo'nun partneri olarak yerini almalı, eğer sakatlık ya da maç kondüsyonundan çekiniliyorsa o zaman Orhan Şam görev almalı. Stoch artık gerekirse başka bölgelerde oynayan yabancı oyuncular kenara çekilerek ilk 11 başlamalı ve Bienvenu ilk 11'de kesinlikle yer almamalı. Bu hamleler devre arasına kadar yapılması gereken hamleler. Devre arası çok üst düzey ve hemen ilk 11'e koyulacak düzeyde bir forvet transferi yapılmalı. Takımın gol yükünü çekicek bu isimle ancak gol yollarındaki sıkıntı aşılabilir. Formsuz oyuncular kenara alınırsa ve yedeklere şans verilirse takım daha iyi bir direnç sergileyebilir. Bunları aştığında Fenerbahçe mükemmel olmasada makul bir seviyeye gelecektir. Bu maçta Aykut Kocaman taktiksel anlamda Fatih Terim karşısında yenilmiş ve çıkardığı kadro ile hem rakip taraftara hem kendi takımı ile taraftarına da korktuğunu belli etmiştir. Fenerbahçe zor bir süreçten geçiyor, çokça saha dışı faktörlerin etkisinde kalıyor ama giyilen o forma bile bu takıma direnmek için yeterli gücü verir. Enseyi karartmadan önümüze bakmak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder