29 Temmuz 2010 Perşembe

Young Boys 2 Fenerbahçe 2

Baştan sona dualar eşliğinde geçirdiğimiz bir maç. Goller var, savunma yok, Stoch ve Volkan müthiş, rakip Allahlık pozisyonları harcıyor. İlk maç sonucunda veda edebilirdik Avrupa'ya, o kadar kötü bir futbol. Lugona ve Gökhan Gönül'ün yokluğunda defans ne savunma yapabiliyor ne de sağ kanattan hücum. Üstelik futbolu unutan Önder'in önüne Kazım koyulmuş. Hem sağ kanat hem sol kanat otabana çevrildi. Hem Galatasaray hem Young Boys maçlarında rakiplerin bu kadar gol pozisyonuna girip gol atamamaları şansla falan açıklanamayacak kadar ilginç. Bütün bir liğin bu şekilde geçmeyeceği aşikar. Lugona ve Gökhan takıma dönücek savunma biraz daha toparlanacak ama bu savunmayı yanlızca defansın yaptığı mantığından hareketle ortaya atılabilecek bir olgu. Fenerbahçe'de bu olguyu paylaşan o kadar çok oyuncu varki kimse topun gerisine geçip defansa yardıma gelmeliyim diye düşünmüyor. Young Boys takımında topu alan herkes rahat bir şekilde sahayı geçip pozisyona girdi. 


Kazım'ın futboldan ekmek falan yiyeceği yok bunu her hareketi ile belli ediyor ve Selçuk'un ardından Kazım'ın oyundan salakça bir hareketle atılması çok ilginç. Bu oyunculara kendilerinin özel olduğu o kadar fazla hissettiriliyorki yetenekleri sınırlı olan Selçuk'la, yetenek zengini ama profesyonellik fakiri Kazım kendilerini bu takımın vazgeçilmezleri sanıyor. Kazım, Selçuk, Önder bu takımdan en kısa sürede uzaklaştırılmalılar. Orta alanda Emre'nin agresifliğinden dem vuruyoruz ama maçlarda tek başına yaptığı savunmayı gördükçe bunun az bile kaldığını düşünüyorum. Cristian yokları oynamayı devam ediyor. Maçın en sevindirici iki ismi Stoch ve Volkan. Stoch aldığı her topu olumlu kullanmasını bildi, güzel bir gol attı ve bu senenin en yararlı transferi olacağı ortada. Dünya kupasında yer alan bir oyuncunun o kadar yoğun maç trafiginden sonra bu kadar dinç olması gerçekten takdire şayan.Volkan'da dün akşam müthişti, çıkardığı öyle toplar varki gol olsa kimse çıkıpta bu golleri nasıl yedik diyemezdi kendise. 

Forvet transferinin ardından, savunmanın toparlanması ve Dia'nın sağ kanata monte edilmesi ve Gökhan'ın sağ beke dönüşü ile her iki kanatı iyi kullanan bir Fenerbahçe izleyeceğimizi umuyorum. Bununla birlikte Emre'nin yanında oynayacak futbolcu ne Selçuk ne de Cristian. Devid takımdan yollanıcaksa acil olarak bir orta alan ya da stoper transferi gerçekleştirilmeli. Sağ kanat alternafide acil olarak takıma monte edilmeli. İlhan, Bilica, Bekir üçlüsünden sahada yer alacak olan ikinci stoper beni hiçbir şekilde güven duygusuna itmiyor. Hele İlhan'ın maç öncesi sakatlanmasının ardından yaşanan defansta kim oynuyacak geyiği tam bir komedi. İlhan Eker ile Fenerbahçe bu turları geçip Avrupa'da başarılı olmayı düşünüyorsa ben şimdiden sağlık sigortamı yaptırayım. Genel olarak bu kadar sıkıntılı gözüken takımda tek umudumuz avantajlı bir skorla eve dönmüş olmamız .Savunma işi halledilmez ise ileriki maçlarda sindirilmesi zor sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder