8 Temmuz 2010 Perşembe

İspanya 1 Almanya 0

Almanya-İspanya eşleşmesi bize her bakımından güzel futbol vaad ediyordu. Almanya'nın turnuva boyuncaki güzel oyunu yanında son maçlarda toparlanan İspanya'nın pasa dayanan futbolu yarı final öncesi fazlası ile cezbediciydi. İspanya daha önceki maçlarda etkisiz kalan Torres'in yerine bu sezon çılgın atan Pedro'yu koyup,Villa'yıda merkez forvet noktasına kaydırdı. Bu düzen kanatlarda Almanya'nın geliştireceği ataklara karşı bir önlem içerirken Villa'nın eski yaratıcılığından uzak kalıp Almanya defansının içerisinde kaybolma sorununuda beraberinde getiriyordu. Nitekim Villa maçta pek etkili gözükmez ve her iki takımda ön plana çıkan oyunculara sıkı bir markaj uygulayınca kilidi açmak süpriz isimlere kaldı. Bu konularda uzmanlaşmış olan İspanyol defansı Puyol ile muhteşem bir kafa vuruşu sonucu maçın kazanan tarafı oldu. 

İspanya golü bulduktan sonra maç içerisinde uzunca bir süre yaptığı ve genleri kadar işlemiş olan paslaşalım taktiğini zaman zaman insanı çileden çıkarıcak kadar uzattı. Bu noktada Almanya'nın defansıda riske ederek ileriye çıkışlarında bir kez Villa'nın rakibini geçememesi diğerinde de Pedro'nun egoist bir yaklaşımla topu boş pozisyonda olan Torres'e aktarmaması sonucunda İspanya golü bulamadı. Bu pozisyonlarda gol bulunamamasına en çok sinirlenen isim Bosque olmuş olucak ki her iki oyuncuda kulubenin yolunu tutarken oyuna önce Torres ardından Silva dahil oldu. İspanya'da pas organizasyonu zaman zaman Avrupa Şampiyonası'nın bile üzerine çıktı ve bunu Almanya gibi bir takıma karşı yapmış olmaları daha anlamlı. Almanya golü yiyene kadar bu paslaşmayı etkili bölgeye gelmeden durdurmaya çalışmış ve bunda kısmen başarılıda olmuştu ama kornerden gelen topta Puyol gibi bir oyuncuyu boş bırakmalarının cezası çok ağır oldu. 


Almanya maça başlarken Müller'in yokluğunu Trochowski ile kapatmaya çalıştı ama bunda çok başarılı oldukları söylemek zor. Müller'in oyunu ileri taşıyan zaman zaman süpriz goller ve forvet hattını besleyen asistleri olmayınca Almanya ileride çok fazla tıkandı. Topu kazanmak için sarf ettikleri eforu aynı oranda topu muhafaza etmek için kullanmadıkları için İspanya presi karşısında çabuk teslim oldular. İkinci yarı bu sefer Toni Kross hamlesi ile Müller'in yokluğu açılmaya çalışıldı. Kross neredeyse golede yaklaştı ancak vuruşunu Casillas önleyince maç içerisindeki performansı duran topları kullanmaktan öte gidemedi. Almanya'yı bu noktaya getiren 4'lüden birinin olmaması ve Mesut'un ikinci yarının son 15 dakikası hariç sahada gözükmemesi, Podolski ve Klose'nin ise tamamen etkisiz kalması sonucu Almanya muhteşem oynadığı turnuvaya kötü bir şekilde veda etti.  


Şimdi bizleri İspanya-Hollanda finali ve Almanya-Uruguay 3.&4. maçı bekliyor. Finalden beklentimiz gol açısından İspanya-Almanya maçının bir benzerinin olmaması. İspanya biraz daha ağır basıyor gibi finalde takım halinde, Hollanda'nın ise en etkisiz yeri her maç olduğu gibi yine forvet hattı. Pazar gelsin futbola doyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder