3 Temmuz 2010 Cumartesi

Almanya 4 Arjantin 0

Maçlara dair tahminlerim her maç sonucunda tam tersi şekilde gerçekleşiyor. Bu maçta favorim Almanya idi fakat maçın bu kadar farklı bir skorla biteceğini hiç düşünmemiştim. Maçın hemen başında golü bulunca Almanya karşısında işiniz her zamankinden daha zordur. Turnuvanın en önemli futbolcularından biri olan Müller attığı golle yine takımın morallenmesini ve öne çıkmak zorunda kalan Arjantin defansının defolarının ortaya çıkmasına neden oldu. İlk yarıda oyunu dengede tutan Almanlar ikinci yarı Arjantin'in saldırmak zorunda olmasından da yararlanarak golleri peşi sıra sıralayarak maçı 4-0 gibi farklı bir skorda bitirmeyi başardılar. 

Müller, Mesut, Klose ve Podolski ilen oluşan hücum hattı birbiri ardına geliştirdiği ataklarla Arjantin'in ipini rahatça çekti. Maradona maçın kalan bölümünde maçı çevirmek adına çok fazla hamlede bulunamadı gerçi değişiklikler geldiğinde maç kopmuştu zaten, ikinci yarı Messi'ye herkes umut bağlamıştı ancak bu sefer beklenti gerçekleşmedi. Messi genel olarak Arjantin kadrosunun çok üzerinde ama Messi'yi zirveye taşıyan Barcelona siteminin hiçbir belirtisi bu takımda yok ve biraz ciddi turlar başladığında Messi'de gerekli topları alamadığı ve ileride top tutulamadığı için maç içinde pasif kalıyor. Arjantinliler topu Messi'ye verip onun herkesi çalımlayıp golü atmasını bekliyorlar; Messi'de bu yetenek var ancak her tur bu şekilde geçilemez ve Messi her rakibi karşı bu kadar rahat oyun ortaya koyamaz. Daha önceki maçlarda asistleri ile takım arkadaşlarını etkileyen Messi bu maçta ne asist ne de gol atamadı ama Messi'nin mevcut yeteneklerinin ağır bir şekilde eleştirilmeside acımasızlık .Nitekim Arjantin Maradona ve Messi'ye rağmen turnuvaya veda etti. 

Almanya şu anda iki büyük takımı (İngiltere ve Arjantin) yenerek hem gücünü göstermiş hem de diğer tüm yarı final ekiplerine oranla daha güçlü bir şekilde buraya gelmiş bulunuyor. Almanya'yı mevcut durumlarda turu geçerse İspanya zorlayabilir ama şu futbollarıyla ben bu noktada onları favori gösteririm. Müller'in sarı kart cezalısı olması Almanya'nın tek sıkıntısı olarak duruyor yarı finallerde ama bunuda aşacak kadro yapıları var. Eskiden herkes Almanları eleştirir Hollanda, Brezilya, Arjantin gibi takımları göze hoş gelen futbolları nedeniyle tutardı ama bu turnuva ile herşey tersine dönmüş duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder