4 Ekim 2009 Pazar

Fenerbahçe 3 Gençlerbirliği 0


Galatasaray'ın yenilgi haberi ile maça başlayan Fenerbahçe, bu maçı kazandığı takdirde kırılan en iyi başlangış rekoru bir yana puan farkını 5'e çıkarma ve ligin zirvesinde rahatlamak için maça büyük bir heves ve orta alanda zaman zaman çok bir şekilde yapılan pres ile başladı. Nitekim sağ kanattan Gökhan Gönül'ün içeriye kestigi topta Guiza topu Alex'in önüne bıraktı ve kaptan topu köşeye göndererek takımı öne geçirdi. İlk yarıda Gençlerbirliği gole kadar ve golün ardından ilk yarının sonuna kadar Fenerbahçe'nin geriden çıkışlarında orta alanda iyi bastılar. Buralarda kaptıkları toplarlada tehlikeli kontrataklar geliştirdiler. Özellikle maçın ikinci yarısında belli bir bölüm sahada Fenerbahçe'yi çok zor durumda bıraktılar. Bu dakikalarda Volkan yaptığı müthiş kurtarışlarla maçın Gençlerbirliği lehine dönmesini engelledi. Bu baskının kendini iyice hissettirdiği anlarda sahanın en kötü adamlarından biri olan Santos soldan getirdiği topu Alex'e aktardı ve Alex daha topu kontrol ederken rakibini ekarte etti ve kalecinin beklemediği noktaya topu gönderip herkesi rahatlattı. Bunun ardından gelen değişiklikler ve hakemin hatalı kararları nedeniyle artan seyirci baskısıda, hucum açısından baskının artmasını sağladı ve son goldede Alex'in ortasına Lugona arkadan gelerek golü yaptı.

Maçın genelinde özellikle orta alan Fenerbahçe açısından mükemmeldi.F enerbahçe'ye geldiği günden bu yana Baroni en iyi maçını oynadı.S on sezonlarında Josico ve Maldonado'yı izlemek zorunda kalan seyirci için Baroni'nin oyunu bir Gerrard havası yarattı. Topa basmada ve kaptığı toplarla yaptıgı çıkışlarla sahanın en iyilerindendi. Özellikle Emre ile yakaladıkları uyumda mükemmele yakın. Emre cezasının bitimin ardından biraz daha sakinlemiş gibiydi. Zaman zaman kendini kontrol etmekte zorlansada birçok pozisyonda sert faullerle durdurulmasına ragmen sakindi. Maçın genelinde başlattığı hücum pres Galatasaray'da yakaladığı en üst form düzeyindeki günlerini hatırlattı. İkinci yarı çektigi müthiş şut direkte patladı o pozisyon gol olsa müthiş performansını golle süsleyebilirdi. Emre ve Baroni'nin uyumunu defansta da Lugona ve Bilica'da yakaldı. Özellikle Bilica son 3 maçta hatasız bir performans sergiliyor. Volkan, Avrupa kupasındeki maçta ve bu geceki maçta kendini aşan bir performans sergiledi. Maçın genel gidişatını belirleyen oyuncuydu. Maçta Fenerbahçe adına iyi olan bu oyuncuların yanı sıra Santos ve Guiza'nın performansları hala hayal kırıklığı. Her iki oyuncuda Alex'e birer asist yapmasına ragmen gerçek görevlerini yapamadılar. Bu oyuncuların milli takımlara katılacağıda düşünülürse bu performanslarını bir üst düzeye taşıyacaklarını söylemek zor olucaktır. Uzun yolculuklar bu oyuncuların geri dönüşerinde özellikle Santos'un kondüsyon düşüklüğü yaşamasına neden oluyor .Özer bu maçta oyuna girdi ve kısa bir sürede olsa izleme fırsatını bulduk. Son dakikalarda oyuna giren Semih golü yapıcak fırsatları yakaldı bu kadar kısa sürede golü bulabilirdi. Fenerbahçe adına son söz kaptana. Bu adamın tartışılması, koşuyor koşmuyor,i yi kötü diye eleştirilmesi gerçekten futbola hakaret. Maçı koparan adam yine o oldu. Guiza bu performansı ve Daum,Guiza ısrarını sürdürürse ona daha çok ihtiyacımız olucaktır.

Gençlerbirliği maçı kaybetmesine ragmen oynadığı futbol ile neden bu maça yenilmezlik ünvanı ile çıktığını kanıtladı. Genç ve koşan bir takıma sahipler. Özellikle yabancı oyuncularının oyuna katkısı mükemmel. Harbuzi ve oyuna ikinci yarı giren Mendonça çok etkiliydi. Oyuna ikinci yarı dahil olan Burhan ve Hurşit'te takımın etkinligini arttırmasında rol oynayan oyunculardı. Thomas Doll gerçekten iyi bir takım ve oyun planı kurmuş. Geçen seneki Gençlerbirliğini hatırladıkça bu takım onun yanında Barcelona gibi kalıyor.İ lerleyen haftalarda daha iyi yerlere geliceklerdir. Maçın ikinci yarısında kurdukları baskıyı ligde kaldırabilecek çok fazla takım yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder