5 Eylül 2009 Cumartesi

Türkiye 4 Estonya 2




Öncelikli 2 final maçının ilk ayağı olan Estonya maçında 4-2 galip gelmemiz son 4 maç öncesinde umutlarımızı sürdürmemiz açısından önemli. İlk pozisyonda Estonya'nın golü bulması savunmamız açısından kötü ikinci yarıda yine bir gol yemek ve rakibe çok fazla pozisyon vermek ise Bosna'nın hücüm gücünü düşünürsek felaket. Tuncay ile bulduğumuz ilk golde takımın paslaşması harikaydı. Maçı getiren oyuncu olarak Tuncay'ı gösterebiliriz. Maçın genelinde en iyi oyuncu olarak ise Arda göze çarptı. Türkiye'nin yediği ilk golde dahil olmak üzere tüm pozisyonlarda vardı. Özellikle ikinci goldeki mücadelesi ve topu aktarması gerçekten takdire şayan. Takımın sallandığı dakikalarda 3. golü kaydederek herkesi rahatlattı.
Gökhan ve Emre maç içinde sakatlandılar. Bu oyuncular Bosna deplasmanına yetişemezlerse işimiz hiç kolay değil. Tuncay, Arda, Sercan ve Emre maçın en iyi oyuncularıydı. Tuncay'ın takımı ateşleyici oyunu bir kez daha işe yaradı. Ancak defans hattımız ve takım savunmamız için aynı şeyleri söylemek zor. Bosna'ya bu tip pozisyonları verdiğimiz takdirde hem daha fazla golle karşı karşıya kalırız hemde bu akşamki gibi geriden gelip kolayca galibiyete uzanamayız. Ayaga pas yapan çok teknik oyunculardan kurulu bir takımı patetes tarlası gibi sahada oynatmak kimin aklına geldiyse gerçekten plaket ile ödüllendirilmeli. Estonya takımına nasıl bir sahada Türkiye ile karşılaşmak istiyorsanız denilse herhalde bu sahayı ayıp olmasın diye seçmezlerdi.
Şimdi işimiz her zamanki gibi deplasmanda alacağımız galibiyete kaldı. Bosna, Ermenistan engelini aştığı için galibiyet kaçınılmaz. 3 puanı alıp farkı 1'e indirdikten sonra geriye Bosna'nın takılmasını beklemek kalıyor. Hücüm gücümüz gol bulacağımız konusunda gayet umut verici ama defansımız umarız bu maçtaki gibi olmaz. Maç yayınında Ömer üründül'ü ve ekranı kaplayan sanal reklamları izlemek zorunda kaldık. Atv'nin yayınlıyacağı bütün diziler döndürüp döndürülüp ekrana sürüldü. Maçın gene piç edilmesine katkılarından dolayı teşekkür etmek lazım. Ömer Üründül zaten başlı başına felaket. Takımımızın hucum kombinezonlarında! daha dikkatli olması gerekir dedi.Yekilileri göreve çağırıyoruz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder