25 Eylül 2009 Cuma

İtalya 0 Paruguay 0


Dünya Gençler Şampiyonası bu yıl Mısır'da düzenleniyor. Mısır'ın galibiyeti ile başlayan turnuvuda Mısır ile aynı grupta bulunan İtalya-Paraguay maçını izleme imkanı buldum. Bu turnuvulardan çıkan yıldızları düşündüğümüzde oldukça önemli maçları Trt 3 vasıtası ile izleme fırsatını yakaladık. Maç başladığında İtalya orta alanda prese çok sık başvuruyor ve Paruguay'ın topla çıkmasına pek imkan vermiyordu. İtalya'nın orta alanda baskılı oyununa ragmen kaptığı topları hucüm organizasyonlarında olumlu bir şekilde kullandıklarını söylemek zor. Nitekim oyunun genelinde topa sahip olan ve pozisyonları bulan taraf Paraguay'dı. İlk yarıda Gustavo Cristaldo'nun sol çaprazdan, Jorge Moreira'nın ise uzaktan çektiği şutları U19 serisininde en iyi kalecisi seçilen Vincenzo Fıorıllo çıkarmayı başardı.

İkinci yarı oyunu tamamen Paruguay kontrol etti. Özellikle sağ kanattan getirdikleri toplarla pozisyon bulmaya çalıştılar. Federico Santander sağ çaprazdan girdiği pozisyonda topa çok kötü vurdu. İkinci yarıda ise İtalya Fabio Scıacca'nın kullandığı frikikte gole çok yaklaştı ancak bu güzel vuruşuda Joel Sılva kurtardı. 81 dakikada oyuna giren Alessandro Crescenzi'nin hatasında sol çaprazda topla buluşan Luis Caballero müsait pozisyonda topu dışarıya attı. Bu pozisyonda hata yapan Crescenzi maçın son anlarında uzaktan çektiği şutta başarılı olamayınca maçta başladığı gibi 0-0 bitti.

Maçta İtalya adına kaleci Vincenzo Fıorıllo, sol bek Marco Calderonı begendigim oyunculardı. Paruguay'da ise defansta oynayan Ronald Huth, Rodrigo Burgos ve Jorge Moreıra maç içinde ön plana çıkan oyunculardı. Mısır bu sonuçtan sonra grupta daha avantajlı konuma gelen takım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder