9 Eylül 2009 Çarşamba

Bosna Hersek 1 Türkiye 1



Afrika kıtasında yapılacak olan Dünya kupasına yönelik zorlaya zorlaya bir hal olduğumuz hesaplarımız bu gece itibariyle son buldu. Milli takım 5. dk gibi arayıpta bulunamayacak bir dakikada öne geçmesine rağmen maçın geri kalanında oyunu Bosna'ya terk etti ve dünya kupası hayallerimiz noktalandı. Oyunda ilk gol haricinde organize bir atağımız yok.Takım defans hattında bir dünya pozisyon verdi. İlk yarıda karşı karşıya kaldıkları pozisyonları atsalar maç ilk yarıda bitmişti. Baktığımızda Bosna'nın gol pozisyonuda bizden fazla. Üstelik gole ihtiyacı olan taraf biziz. Yüklenmemiz ve defans hattını ihmal etmemiz Bosna'nın gol pozisyonlarını haklı gösterebilir ama en azından topu ileri taşımada Bosna bizden daha organizeydi.

İleride Semih ilk yarıda yanlız kalınca ikinci yarıda Sercan oyuna dahil oldu. Ceza sahasında topla buluştuklarında sürekli geriden gelen arkadaşlarına topları çıkardılar. Birde Bosna'nın kalecisinin şansı maç boyunca yanından hiç ayrılmadı. Arda özellikle ikinci yarıda takımı ileri taşıyan ve pozisyonlara giren futbolcuydu ve direkten dönen şutuda gol omayınca bu işin olmayacağı belli oldu. İkinci yarıda İsmail'in oyuna girmesi takıma ofansif açıdan bir katkı sağlamadı ve Fatih Terim'in ilk golün ardından sahadan atılması maçın geniş bir bölümünde kenara dönen futbolcular açısındanda kötü oldu. Bosna'nın ilk golü bulduğu müthiş frikik öncesinde pozisyona faul çalan, maçın genelinde bir türlü bir standart oturtamayan ve Bosna kalecisine zaman geçirmekten dolayı sarı kartı ancak 80'li dakikalarda gösteren Portekizli hakem berbat bir maç yönetti. Fatih Terim'i oyundan atmasına birşey demiyorum muhtemelen hak etmiştir.Sürekli 4. hakemle ve yan hakemle ugraşan ve sinir katsayısını normalize edemeyen bir hocanın atılmasına şaşırmamak lazım.

Dünya Kupa'sında artık başka takımlar tutmak zorundayız. Bir turnuva iyi oynayıp ardından düzenlenen turnuvaya katılamamak ve bir ekol oluşturamamak en büyük özelliğimiz. Milli takım şampiyon olamayan Fenerbahçe gibi. Büyük maçlarda iyi oynayan genelde galip gelen ama galibiyetine kesin gözüyle bakılan maçlarda hovardaca puan dağıtan takım görüntüsünden kurtulamadığı sürece bizim daha çok senelerimiz böyle geçer. Bir Almanya havasında oynayalım çok gol atmayalım 1-0 larla rakipleri geçip turnuvaya katılalım. Türkiye yetenekli oyunculara sahip fakat ne oynadığı kendi taraftarı tarafından bile bilinmeyen bir takım hüviyetinden sıyrılsın.Bekleme bizi Afrika; gelemiyoruz......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder