3 Ağustos 2009 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Beşiktaş 0


Fenerbahçe, Türkiye Kupası haricinde Beşiktaş'ı öyle ya da böyle yenmeyi başarıyor ama kupayı almasına rağmen çok iyi oynadığını söyleyemeyiz. Özellikle Honved maçındaki orta saha direnci ve kanat organizasyonlarını göremedik. Elbette Beşiktaş hafta içindeki rakip kadar pres düzeyi düşük ve kalite yoksunu bir takım değil. Nitekim Beşiktaş maça çok iyi presle başladı ve Yusuf'un direkten dönen topu gol olsa maçın genel gidişi bu şekilde olmazdı. Özellikle ilk yarı iki takımda pozisyona girmekte sıkıntı çektiler. İkinci yarı Fenerbahçe ilk yarıya göre daha diri ve mücadeleci idi ve sağ kanatta Devied-Kazım değişikligi takımın ileride pas yapmasına ve top tutmasını sağladı. Kazım 1-2 maçlık iyi futboldan sonra bu gün Gökhan ile birlikte oldukça etkisizdi. Gökhan bölgesinde alternatifsiz ama Kazım yine vurdumduymaz günlerine dönerse bölgesine alternatif oldukça bol.
Fenerbahçe ikinci yarı toparlanmasına ragmen Sivok topa elle müdahale edip penaltıya sebebiyet vermese maç uzatmalara gidebilirdi. Golden sonra Beşiktaş yüklenince arka tarafta açık vermeye başladı ve Guiza'nın ortasına Alex arka direkte dokunarak skoru tayin etti. Beşiktaş'a çok kötü Fenerbahçe'ye de mükemmel diyemeyiz.Bence iki takımda lig başlangıcı için yeterli düzeydeler ama özellikle derbi maçlar ve Şampiyonlar Ligin'de Bobo-Nobre-Yusuf ileri üçlüsü hem takım savunması hemde orta saha direnci açısından felekat durumlarla neden olabilir.

Organizasyon geçen yıllara oranla daha özenliydi ama her iki takıma eşit miktarda bilet ayrılan bu maçta tribünlerin boş kalması sadece Olimpiyat Stadı ile açıklanabilirmi bilemiyorum. Bir parantezde Fox Tv yayınına. Federasyon İstiklal Marşımızı maçtan önce ünlü tenorumuz Hakan Aysev'e okutmayı düşünmüş, klasik teyb kayıtları yerine canlı bir yorum gayet iyi olmuştur, olmuştur diyorum çünkü İstiklal Marşımız okunurken biz televizyon başında Issız adamın Turkcell reklamını izliyorduk, yayına dönüldüğünde marşımız sona ermişti. Üstüne birde maç boyunca sanal reklamı dayadılarda dayadılar. Ülkemizde maç yayınını ne zaman hale yola sokucaklar merakla bekliyoruz.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder