9 Ağustos 2009 Pazar

Community Shield Chelsea'nin




Chelsea, İngiltere'de sezonun açılışının yapıldığı maçta penaltılarda Manchester'ı 4-1 geçerek kupaya uzandı. İlk golü Nani ile bulan Manchester ilk yarıda da etkili olan taraftı. Ancak ikinci yarıda önce kaleci Foster'ın hatası ile eşitliği sağlayan Chelsea ardından top dışarı atılmalı mı tartışmasının her sene yapıldığı İngiltere'deki buna hoca karar versin, yanarsa onun başı yansın mantığının sonucu olarak Lampard ile 2-1 öne geçti. Maç böyle giderken Sir benim Football Manager'da yaptığım gibi kulubede kim varsa süreyim sahaya bakalım ne olucak hamlesiyle oyunun kontrolünü ele almaya çalıştı.

Giggs'in muhteşem pasında topla buluşan İngiliz aygırı Rooney güzel bir vuruşla golü son dakikada yapınca maç penaltılara kaldı. İşte tam bu noktada Manchester'ın en zayıf noktası ortaya çıktı. Van Der Sar'ın yokluğunda penaltılarda avantaj Chelsea'deydi. Bunun üstüne birde Gigs ve Evra'nın felaket ötesi atışları eklenince kupa Chelsea'nin oldu. Ronaldo sonrası özellikle hücum varyasyonlarında zorlanıcakları aşikar. İlk golü atan Nani buna biraz çare olucakmış gibi gözüktü ama o da sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Özellikle Berbatov felaket bir performans sergiledi.Önümüzdeki maçlarda Owen onun yerini alıcaktır.

Chelsea ise ilk yarı sergilediği silik performansı özellikle ikinci yarıda ortadan kaldırarak topa sahip olan taraftı. Transferi sürekli konuşulan Carvalho attığı gol, hücuma katkıları ve defanstaki performansı ile öne çıkan isimdi. Kaleci Cech ilk yarıda kurtardığı 2 net pozisyonla ve peneltılardaki muhteşem performansıyla kupayı getiren isim oldu ve Ancelotti'de İngiltere macerasına iyi bir başlangıç yaptı ama ben yine de lig için Manchester'ı avantajlı görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder