1 Nisan 2013 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Akhisarspor 0

Ligin ikinci yarısında hem oyun hem skor olarak yukarıya çıkan Fenerbahçe açısından kağıt üzerinde kolay bir maçtı. Rakibin küme düşme hattında olması oyunu ve oyunun sertliğini etkileyebilir diye düşünürken, Akhisar kendisini diğer küme düşme adaylarından ayıran top oynamak ve kapanmamak isteği ile bizi yanılttı. İlk yarı boyunca Akhisar sık sık bekleri dahi ileri çıkararak, özellikle sol kanattan yapılacak ortalar ile Gekas'ı buluşturmayı hedefledi. Fenerbahçe, Sow'un muhteşem füzesini yan hakemin görmemesi haricinde fazla etkili değildi. Özellikle sol kanatta Caner'in etkisizliği Aykut Kocaman'ı daha ilk yarıda yerleşim değişikliklerine itti. Sow bir süre sonra Caner'in yerine geldi, Caner forvet arkası pozisyona kaydı. Bu diziliş ancak ikinci yarı meyvesini verdi ve Fenerbahçe goller ile birlikte oyun hakimiyetini de eline almayı başardı. 

İkinc yarı Webo'nun Mehmet Topuz ortasına vurduğu kafayı takip edip gol atması ile daha da stresli geçicek bir 2. yarıdan kurtulmuş olduk. Golün hemen arkasından birkaç pozisyon yanlış pas tercihleri ve kötü şutlar nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. Lazio maçı düşünülerek, sahada sakatlıktan çıkanlar ve uzun zamandır süre alamayanların değişikliklerini izledik. Sakatlıkta çıkan ve maç boyunca çok mücadele eden Webo ve Mehmet Topuz değişiklikleri ile uzun bir aradan sonra ilk 18 içerinde kendisine yer bulan Stoch'un taraftar önünde forma şansı bulmaları önemliydi. Gökhan Gönül'ün yokluğunda iki golün asistinin de sağ bek oynayan Mehmet Topuz ve yerine giren Orhan Şam'dan gelmesi bir diğer önemli noktaydı. Tüm bu iyi iyi niyetli düşünceler arasında, 70 dakika sahada ne yaptığı belli olmayan ve oyundan çıkarken el-kol hareketleri ile ortamı geren Caner ise maçın kaybeden tek Fenerbahçelisiydi. Bu hareketleri ile ne amaçladığını anlayan varsa beni de aydınlatsın. Kendisine verilen şansı böylesini harcayan kişilerin,  Fenerbahçe'de durmaları ne kadar mantıklı o da ayrı bir tartışma konusu. Sakatlıktan çıktığı ilk hafta ben niye kadroda yokum diye tweet atan Sezer Öztürk ile beraber bu mızmızlanan arkadaşlar sezon sonu çok ciddi bir şekilde düşünülmeli. 

Galatasaray'ın galip geldiği haftayı biz de kayıpsız geçerek takibimizi sürdürdük. Hafta içi çok zor bir Lazio maçı ve hafta sonu uzun zamandır galip gelemeyen ve hoca değişikliğine giden Orduspor ile deplasmanda zorlu bir maçımız var. Topal ve Salih'in iyileşmeleri ile birlikte Yobo ve Gökhan'ın bu maçta dinlenmiş olmaları önümüzdeki maçlar için önemli bir artı olarak duruyor. Takım ligin ikinci yarısında oyunu ve golleri ile ligin en başarılı takımı. İlk yarı boyunca kaybettiğimiz o puanlar da olmasa şimdi daha güzel bir lig tablosuyla karşı karşıya kalıcaktık. Her türlü sıkıntıya rağmen ligde, kupada ve Avrupa'da yola devam etmek çok güzel. Böyle devam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder