30 Nisan 2012 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Beşiktaş 1

Emre yok, Sow yok, Alex yok ne var ulan it? gibi efsanevi ekşi sözlük sorularından birini soracak olursak, çubuklu var, azim var, isyan var, Volkan var, Stoch var en önemlisi arkanda milyonlarca taraftarın var cevabını verebiliriz. Son dakikada Emre'yi oynatmamak için karar alanlar, kendi evinde Galatasaray'a, deplasmanda Trabzonspor'a karşı dökülen Beşiktaş'ın birden doping almışçasına direnişi, Egemen'in geçen seneden devam eden kuyruk acısının sahaya yansıması, nihayetinden sonucun değişmezliği. Zalimin zulmü varsa Fenerbahçe'nin Stoch'u var. 

Maç karşılıklı tartmalar şeklinde geçerken, özellikle Fenerbahçe'yi tahrik ederek maçı germek  isteyen Beşiktaş, amacına Edu kasabının Volkan'ın dizine dalmasıyla kolayca ulaştı. Maçın durması ve oyunun soğuması Fenerbahçe'yi  özellikle ilk yarıda sonuca gitmekten uzaklaştırdı. İkinci yarıda ilk yarı 80 metre depar atıp Fenerbahçe kalesi önünde delikanlılık yapan Egemen, golü bulunca özellikle pusuda bekleyen Galatasaray'lıların gülüşünü, sırıtışı başlatan Egemen sonlardırdı. İlahi adalet diye bir şey varsa o anın tecellisi aşağıdaki fotoğraftır. 

Biz rakip olarak Galatasaray karşısındaki Trabzonspor'u istemiyoruz, hatta Beşiktaş'ın bu mücadelesini de alkışlıyoruz ancak Fenerbahçe maçı olunca kadro dışı kalanları affeden, yanlızca Fenerbahçe karşısında vites yükselten bir Beşiktaş'ı anlayamıyoruz. Ha aramızda anlayanlar varsa bizi de aydınlatsınlar. Fenerbahçe dün akşam iyi oynamadı, gerçi bu süreçte kimseden iyi futbol beklemiyoruz hele bu kadar sakat varken ve her maç bir sakat daha bu kervana katılırken bunu istemek aptallık olur. Takım kupanın ucundan tuttu bırakmıyor, kötüde oynasa yeniyor ve puan farkı 2 olduğundan dolayı köprüden geçip kupayı alırız diyenlerde son maç Kadıköy'de klasik hezimeti yaşama korkusu baş gösterdi. Korkunun ecele faydası yok, bu yarış son maça kalıcak ve gerekirse herkes sakatlansa da, cezalı da olsa sahaya çıkacak olan 11 çubuklu bu işi biterecek. Bitirmezlerse de canları sağ olsun, en azından rakibimiz şampiyon olmasın diye başka bir takımı desteklemek zorunda bırakmıyorlar bizi. Fenerbahçe şampiyon olacağına x takım şampiyon olsun lafı bu camiada hiç söylemediği için seviyoruz biz bu kulübü. Önümüzde iki deplasman ve son maç içeride düğünümüz var. Bu süreçte Galatasaray sadece Kadıköy'deki maçı düşünsün, diğerlerinde sonuç nasıl olsa değişmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder