29 Haziran 2011 Çarşamba

Twitter ve Fenerbahçe

Twitter'ın dünya genelinde ve ülkemizde yaygınlaşmasını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok sanırım. Kıyısından köşesinden internete bulaşmış herkesin resmi facebook ve twitter adresleri üzerinden takipçilerini sürekli bilgilendirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Birçok kulüp bu konuyu erkenden fark edip bu mecralarda yer aldılar ve buradaki resmi adreslerini kulüplerin resmi siteleri aracılığıyla da duyurdular. Fenerbahçe'de henüz böyle bir adım gözlemleyemiyoruz. Böyle bir adres alındıysada duyuru yapılmadığı için bilemiyoruz. Resmi sitemizde de iletişim bölümünde böyle bir bilgilendirme yok. Kurumsal yapılaşma ve taraftar sayısı ile kuru kuruya övünmenin bir anlamı yok. Milyonlarca taraftarı olan ve Avrupa'da ki birçok kulübün toplamından daha fazla taraftara sahip olan Fenerbahçe'nin hem internet sitesinin hali hem de bu tip sosyal paylaşım alanlarındaki eksikliği büyük kulüp imajına yakışmıyor. Dezenformasyonun adeta kaynağı olan spor medyamıza karşı böylesine güçlü iletişim araçları kullanarak taraftara direkt olarak ulaşmak sanırım akıllarından geçmiyor. 

Transfer söylentilerini yalanlamakla geçirdikleri zamanın çok azı bir süreye böylesine bir adım atabilecekken hala bir adım atmamalarıda enteresan. Hadi Aziz Yıldırım bunlardan haberdar değildir ya da fazla umursamıyordur ama Ali Koç gibi bir yöneticinin bunu fark etmemesi ve bu eksikliğin giredilmesine yönelik bir adım atmaması enteresan .İnsanlar twitter ve facebookta resmi site diye olmuyacak yalan dolan haberleri paylaşan ve Fenerbahçe adını kullanarak prim yapmaya çalışan insanların sahte hesaplarını takip ediyor. Logosu bile sarı-lacivert olan bu icadı kullanmak bu kadar  zor olmamalı.

Not: Resmi siteden 11 Ağustos  2011 tarihinde yapılan açıklama ile resmi twitter ve facebook adresleri ilan edildi. Kulüp ile ilgili gelişmeleri ilk ağızdan bu adreslerden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder