15 Şubat 2015 Pazar

Gaziantepspor 0 Fenerbahçe 5

Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'a 4 gol attıp turu geçtikten sonra ligde Gaziantep karşısına çıktı. Hafta boyunca sakatlıklar ile geçen kim oynuyacak tartışmaları eşliğinde kadrolar yapıldı. Kasımpaşa ve Karabük deplasmalarında olduğu gibi yine erken gelen bir golle öne geçti Fenerbahçe. Kasımpaşa maçından farklı olarak hem Karabük hem Gaziantep golün sonrasında Fenerbahçe kalesinde bolca pozisyon buldular. Hatta Gaziantep son maçlarda Fenerbahçe'ye karşı en çok pozisyona giren takım olabilir. Golden sonra Fenerbahçe biri Alves'in çizgiden çıkardığı olmak üzere sayısız Antep atağını savuşturdu. Burada orta alanda top tutumamanın etkisi ön plana çıktı. Fenerbahçe topları uzun oynayarak Emenike ile buluşturmaya çalıştı ancak gol haricinde bunda da başarılı olamadı. Sow ve Kuyt kanat yardımına koşmaktan hücum görevlerini neredeyse unutucak hale gelmişken,ilk yarı bittiğinde sahanın en çok koşan ismi ise Diego olmuştu. 




İkinci yarıya başlarken Fenerbahçe'nin orta alana bir hamle yapması gerektiğinde hemen hemen herkes hemfikirdi. Bu hamle Diego-Selçuk değişikliği olarak yapıldı. Fenerbahçe orta alanı toparlamasının ardından Sow& Kuyt işbirliği ile golü buldu ve skor ikinci yarının hemen başında 2-0 oldu. Bu gol zaten sallanan Gaziantep direncinin kırılma noktasıydı. Fenerbahçe kısa sürede Sow'un ayağından 2 gol buldu. İlk pozisyonda sol bek Caner golü atması için Sow'un önüne topu atarken ikinci golde ise Emre & Topal işbirliği ile Sow yine bomboş pozisyonda golü yaptı. Emre'nin takıma dönüşü tüm takımın oyunu etkiledi. Değişiklikler ile Fenerbahçe oyuna devam etti ve Emre'nin penaltıdan attığı golle maçı 5-0 gibi farklı bir skorla kazanmasını bildi. İlk yarıdaki o mahkum ve pozisyon verilen oyun ikinci yarıda sahada yoktu. Fenerbahçe'nin şu an önünde duran tek sorun özellikle deplasman maçlarında golü bulduktan sonra yaşanan sallantılı dönem. Bunu aştığında daha rahat galibiyetler alıcak ve maçı daha erken koparıcaktır.


Fenerbahçe böylece 1-1  biten Bursa deplasmanından sonra oynadığı 5. deplasman maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi. Bu galibiyetle Fenerbahçe; Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından deplasmanda kazanılan puanlarda 3. sıraya geldi. Aynı zamanda ligde oynanan son 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik aldı. Sakatlar ya da cezalılar her hafta olmasına rağmen takımın mücadele azmini kutlamak gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder