1 Eylül 2014 Pazartesi

Fenerbahçe 3 Karabükspor 2

Lig başlamadan önce Ersun Yanal'ın ayrılışı ardından ise Süper Kupa maçıyla ilgili yazı yazmak hiç içimden gelmedi. Ligin ilk haftası itibariyle yeniden bir maç yazısı yazayım dedim. Fenerbahçe Avrupa Kupaları'nda 120 dakika ter dökmüş ve penaltılar sonucu elenmiş Karabükspor'a karşı kazanmayı bildi. Volkan'ın cezası ve Alves'in sakatlığı haricinde takım alışılagelmiş isimlerle sahadaydı. Uzun uğraşlar sonucu nihayet lisans çıkarabildiğimiz Diego yedek kulubesinde, Yobo ve Cristian ise bavulları toplamadan önce son kez Kadıköy'de idi. İsmail Kartal ilk kez resmi bir maçta kale arkaları cezalı olsa da Fenerbahçe seyircisinin önüne çıktı ve ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Lige verilen milli maç arası öncesinde kredisini arttırmaya devam etti. 

Fenerbahçe Kuyt'ın harika pasında Emenike ile golü erken bulunca maçın rahat geçiceğini düşündük, futbolcular da bizim gibi düşünmüş olucaklar ki, top çevirmeye, rakibin üstüne gitmemeye başladılar. Geçtiğimiz hafta yılın en iyi defans oyuncularından biri seçilen!!! Bekir İrtegün'ün kontrolünde top ağlarımız ile buluşunca, yeniden saldırmaya karar verdik. Karabükspor'da hocalarının Tolunay Kafkas olduğunu hatırlayarak Fenerbahçeli oyuncuları tekmelemeye başladı. İkinci yarı ile yeniden yüklenmeye başlayan Fenerbahçe, Karabük defansının hatasını Sow ile değerlendirdi ve yeniden skor avantajını yakaladı. Hemen akabinde Alves'in yerine oynayan Kadlec, Mert'in çeldiği topu auta atmak isterken kafa ile ağlarımıza yollayınca skor yeniden eşitlendi. Webo Acil Eylem Planı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devreye sokuldu ve bu sefer Karabük kalecisinin hatasında Webo ile Fenerbahçe golü buldu. Üst düzey bir maçta bu kadar hata ile maç 3-2 Fenerbahçe lehine sona erdi. Fenerbahçe lige 3 puanla başladı ve hocasının kredisini biraz daha arttırdı. 

Fenerbahçe'nin acil çözmesi gereken bazı sorunlar var. Bunlardan ilki gol atmasına rağmen oyun planında aksamaya sebep olan, oyundan çıkarken Diego'ya omuz atıcak kadar kendini kaybetmiş Emenike. Takımın dinlenme günlerine bile karışan başkan Aziz Yıldırım'ın sanırım bu konuyla ilgilenmesi gerekiyor. Emenike'nin sadece kendini düşünen oyun anlayışı ise İsmail Kartal'ın çözmesi gereken bir sorun. İkinci sorunumuz lisansı çıkan, sakatlığı geçen ve sezonun tek transferi olan Diego'nun takıma monte edilişi. Bu konuyla ilgili takımın sistemi bozulmadan bu hamle yapılıcak açıklaması beni pek tatmin etmedi. Diego tam olarak nerede oynuyacak ve takıma girişi kimlerin mevkilerinde değişikliğe sebep olucak onu tam olarak kestiremiyoruz. Emre'nin iyi sezon başlangıcına rağmen sinir harbini ligin daha ilk maçında ortaya koyması ve Kadlec ile Mert'in maç eksikliklerinin skora etki edicek hatalara neden olması bir diğer düşünülmesi gereken sorunlar. Nihayetinde Fenerbahçe lige 3 puan ile başladı, galibiyetlere devam ederek ve çok çalışarak bu sorunlarını çözebilir. İlk üstünde durması gereken konu gol bulduktan sonraki isteksizliği. Önümüzdeki maç Trabzon deplasmanı,muhtemelen çevik kuvvet eşliğinde son bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder