22 Ağustos 2013 Perşembe

Fenerbahçe 0 Arsenal 3 / Bu Sonbahar Sıcak Geçicek

Salzburg elemesinden sonra oynanan futbolun bir üst tur için yetmeyeceğini, gelicek rakibin pozisyonları değerlendirmede Salzburg kadar beceriksiz olmayacağı söylemiştik. Arada Konyaspor'dan 3 gol yiyen Fenerbahçe dün akşam Arsenal'den de 3 gol yemeyi başardı. Arsenal kağıt üzerinde play-off turunda eşleceğeceğiniz en zor takım. Sürekli şampiyonlar liginde yer alıyorlar, başarılı ve tecrübeli bir antrenörleri var ve hiç elenmemişler. Buna rağmen Arsenal, Fenerbahçe'den daha fazla istim üstünde çıktı maça. Fenerbahçe kendi evinde üstelik bir daha kolay kolay yakalayamayacağı derecede sıkıntılı Arsenal karşısında karşı kaleye ancak gol yedikten sonra gidebildi. Mehmet Topuz'un yerine Bekir'i sağ bek pozisyonuna koyan ErsunYanal, forvet mevkisinde bu sefer ileri 3'lü deki uyumları nedeniyle Webo'yu tercih etti. Bekir ilk yarı boyunca defansif anlamda büyük bir hata yapmazken ileri çıkışlarında yaptığı pas hataları ile saç baş yoldurdu. Webo ise ileride ne top tutabildi ne de pozisyona girebildi. Fenerbahçe ilk yarı o kadar geri ve yana pas yaptı ki, muhtemelen Yobo -Alves ikilisi ilk yarı en fazla paslaşan oyuncular sıralamasında liderdi. Top orta alanda Emre ya da Meireles'e geldiğinde ise Arsenal yaptığı presle Fenerbahçe'nin olmayan etkinliğini de sıfırladı. Fenerbahçe bu baskıyı kırıcak futbol aklını ne sahada ne de saha kenarından üretemedi. İlk yarı biraz da kendi mevcut durumundan baskılı gözükmeyen Arsenal buna rağmen orta alanda Wilshere -Ramsey-Cazorla 3'lü sü ile rahatça pas trafiğini yönetti.

Kadlec-Ziegler-Hasan Ali- Solu Toplayacak Lider 
Geçen yıl Ziegler sürekli Hasan Ali'ye tercih edildi. Hasan Ali çok maç oynadı, Ziegler'in uluslararası maç tecrübelesi daha fazla denilerek bu tercih savunulmaya çalışıldı. Bu sene aynı olay Kadlec üzerinden tekrarlanıyor. İkinci yarı yediğimiz ilk gole kadar yaptığı hata ve gole sebebiyet vermesi ile 3. gole neden olan penaltı Kadlec'in defansif zafiyetinin açıklanması için yeterli sanırım. Maç boyunca yapamadığı bindirmeler de cabası. Gökhan Gönül'ün yokluğunda üstüne sol kanadın da işlememesi bizi perişan etti. Hasan Ali Kaldırım artık burada ilk tercih edilmesi gereken isim. Oyuncuya bu kadar haksızlık üstelik yerine oynayanlar bu haldeyken insafsızca. İkinci yarı Arsenal golü buldu, skoru aldı, turu cebine koydu ve en sonunda hem takımı hem yönetimi hem de Ersun Yanal'ı tribünlerin kucağına attı. Tur maçı formaliteden ibaret ve Cas'ın vereceği karara göre belki Avrupa Ligi'ne gideceğiz belki de men cezası alıcaz. Emre ve Meireles etkisizliğinde haksızlığa uğrayan bir diğer isim Alper Potuk. Ya oyundan ilk alınan ya da Emre kesilemediği için yedek bırakılan ilk isim. Dikine oyunu Fenerbahçe kadrosunda oynayan tek isim olması sebebiyle her maç sahada yer alması gerekir. Ersun Yanal'ın kadroda nazının geçtiği tek isim.

 Ersun Yanal ve Tükenen Kredisi


Aykut Kocaman, Alex'in ani ayrılışı sonrasında bir geçiş sistemi ile Sow'u sola Webo'yu ileri alarak ligi tamamladı. Bu sistemin hücum ve defans konusunda yaşattığı sıkıntılar ortada. Ersun Yanal'ın ilk işi kadroyu adaletli kurmaksa ikinci işi sistemi revize etmek. Bu şekilde Fenerbahçe, 4-4-2 (diamond) 4-4-2 Diamond ile gayet başarılı olabilir. Ersun Yanal'ın olmayan kredisi hızla tükeniyor. Bu turu geçme ihtimali artık yok. Ligde bu hafta eski takımı Eskişehir ile karşılaşıcak. Eskişehir'i en iyi bilen kişi olarak bu maçta bile oyunu kontrol edemez ve galibiyet alamazsa Şükrü Saraçoğlu'da istifa sesleri yine yükselir. Aziz Yıldırım dün maçta yoktu ama istifa seslerini duydu, kendi üzerindeki baskıyı hafifletmek için Ersun Yanal'ı harcamaktan hiç çekinmez. Fenerbahçe süratle, oyununu ve dizilişini değiştirmeli ve skor almaya başlamalı. Tüm bunların aksi olması durumunda ise son haftaların moda tabiriyle '' Bu sonbahar sıcak geçicek.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder