30 Ocak 2011 Pazar

Fenerbahçe 2 Trabzonspor 0

Maça öyle bir girdiki takım, ilk kez bu takımı izleyenler ön alan presinde bu denli etkili bir takım izlediklerine pek şaşırmayabilirler ancak son yıllarını geriye yaslanarak rahat bir biçimde izleyemeyen bizler gerçekten şaşkındık. Lugona forması kopacak kadar formasından çekilmesine rağmen golü yapınca fırtına diner dedik ama bu sefer yine ön alanda kapılan bir top ile Niang 2'yi buldu. İlk yarı bu özverili oyun işin içine sertikte katılınca Trabzonspor'u kendi sahasına sindirdi. Dia'nın Trabzon'un en sağlam noktası denilen Serkan'ın kanatını otobana çevirmesi ve Mehmet Topuz ile Emre'nin dehşet presleri ile Fenerbahçe oyunu belkide tüm sezonda ilk kez böylesine domine etti. 

 İlk yarı futbol ve Fenerbahçe sahnedeyken ikinci yarı Bünyamin Gezer sahne aldı. Oyunu daha geride kabul etmeye başlayan Fenerbahçe hakemin kontrolünü kaybetmesi ile biraz bocalayıp Selçuk'un atılması ile tam sinmiştiki, Glowacki kırmızyı alınca oyun yeniden dengelendi. Aykut Kocaman'ın belkide tüm sezonda ilk kez kalıpların dışına çıkıp Bekir' i sağ kanata alıp Gökhan'ı orta alana kaydırması ile Fenerbahçe yeniden orta alanda üstünlüğü ve top kontrolünü sağladı ve maçı 2-0 kazanmasını bildi ve fark giderek azalıyor. Fenerbahçe maçı kazanmanın yanı sıra rakibini önümüzdeki maçalr öncesinde iyice ateşe attı ve Trabzon bu stresli ortamları kaldıramayıp çok kolay bir şekilde demoralize olan ve karışan bir camia. Bünyamin Gezer maçta bu kadar ortaya çıkmasa maçtan sonra konuşulucak en önemli noktada Trabzonspor'un bütün maç boyuncaki rezalet oyunu olurdu ancak şimdi yenilgiye bahane bulmak konusunda sıkıntı çekmezler. 

İlk yarı boyunca izlediğimiz Fenerbahçe görmek istemediğimiz Fenerbahçe iken bu maçta gördüğümüz Fenerbahçe ise bu potansiyelini her zaman vurguladığımız ancak sahada yeterli disiplin ve özveriyi göremediğimiz takımdı. Bu maç boyunca sergiledikleri oyunu, mücadeleyi ve yardımlaşmayı her maç ortaya koysunlar zaten şampiyonluk kendiliğinden gelicektir. Aykut Hoca'nın bu takım düzeni ve isteğini sezon sonuna kadar koruması gerekiyor ki bu sezonu yaşanan hayal kırıklıkları unutulsun. Bursa ve Fenerbahçe liderin ensesinde ve lig bu akşamdan itibaren her duruma açık vaziyette.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder