21 Mayıs 2009 Perşembe

Shaktar Donetsk 2 Werder Bremen 1



Kupa Ukrayna'nın yolunu tuttu. Uefa adıyla son kez düzenlenen kupanın sahibi, begenmeyip korkak futbol oynatıyor hep garantici diye eleştirdiğimiz Lucescu oldu. Gerçekten Shaktar çok teknik ve ayaga pası son derece iyi oynayan oyunculardan kurulu ve Brezilya'lı tüm futbolcuları mükemmel şekilde topu rakip sahaya taşıyorlar. Çok erken golle buluşacaklardı ama golü atan Adriano bu fırsattan yararlanamadı ama akabinde golü attı. İlk golde Adriano'yu kaçıran Naldo'da frikikten golü kalecininde yardımıyla bulunca oyun bir süre kilitlendi. Kadıköy'de Volkan'ın ruhu geziyor herhalde, kaleciler gün yüzü görmüyor.



İkinci yarı tamamen kontrollü bir oyun izledik ve her 2 takımda hata yapmamak için çok ugraştı. Ancak 2 yarıda da topla oynayan takım Shaktar'dı. Werder topa sahip olamadığı gibi kanatlardan da çok fazla pozisyon yedi. Maç bu şekilde uzatmaya taşındı ve bu seferde Werder Bremen'in kalecisi Wiese çıkarması gereken bir topu çıkaramadı ve maç 2-1 taşındı. Bu saatten sonra Werder'in yüklenecegini düşünüyorduk ama doğru düzgün topa sahip olamadıkları gibi karşı kaleye etkili ataklarda gerçekleştiremediler. Bu noktada topa sürekli sahip olup pas organizasyonları ile rakibini yoran Shaktar'ı da ayrıca kutlamak gerekiyor. Son dakikalarda kendini yer atanlar, rakibi itirip yan hakem devam diyor cambazlıklarına başvuran Bremen'liler olsada hakem bunları yemedi. Şu bir gerçek ki Diego'suz bu takım Alex'siz Fenerbahçe gibi ne yapacagını bilmeden hücüm ediyor ve birinin topu kendilerine getirmesini bekliyorlar. Mesut Özil birkaç pozisyonda şık ara pasları ve topu saklayarak pozisyon yaratma çabalarında olsada çok başarılı ve etkili olduğunu söyleyemeyiz.
Gelelim kupanın yayınına. Arkadaş bu ülkede Uefa finalini yorumluyacak adam mı kalmadı? Bülent Tulun'u getirmişler canlı yayına. Dişe dokunur hiçbir şey söylemedi. Hatta bir pozisyonda yeterli pas kombinezonları yapamıyorlar diyerek fiziken Kadıköy'de ruhen Milano Moda Haftasın'da olduğunu belli etti. Melih Gümüşbıçak desen zaten ayrı bir alem. Bu adamın ilkokul hocasını çok merak ediyorum çünkü hocası buna kelimeleri uzatarak ögretmiş herhalde. Bir şut Adrianooooooooooo diye çıgırıyor ne oldu diye dikkat kesiliyoruz top korner bayrağına yakın yerden auta çıkmış önemli bir pozisyon bile değil. Maç bitti tam oyuncular sahaya koşuyor, sevinç gösterileri, Werder Bremen'li oyuncuların üzüntüleri, tribünlerden taraftar görüntüleri kısaca maçın en izlenicek zamanında tak yayını kestiler, dizüstü kullanan şempanze reklamını koydular. 5 dakika reklamın ardından nihayet dönebildiler de canlı yayına kupayı falan görebildik. Gerçi bunada şükür, geçen yıl uefa kupası finalini vericez diye 1 hafta reklam yapıp ardından final saati televizyonları başına geçenlere film seyrettirmişler ardından kupayı dünya tarihinde ilktir herhalde banttan yayınlmayı uygun görmüşlerdi.Fazla yüklenmemek lazım seneye ''Yemekteyiz'' koyarlar final saatine görürüz günümüzü.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder