6 Mayıs 2009 Çarşamba

Chelsea 1 Barcelona 1


Essien yaradana sığınıp vurduğunda top öyle güzel gittiki gol olmasa yazık olurdu. Defans ve forvet hattındaki sakatlıklar Barcelona'yı ciddi şekilde etkiledi. Takım alışılmışın dışında bir kadro ve diziliş ile sahadaydı ve bekleneni ortaya koyamadı. Özellikle Dani Alves içindeki Sabri Sarıoğlu'nu açıga çıkardı ve her ortayı arka direge kesmeye çalışınca Barcelona bırakın golü, pozisyon bile bulamadı. Hiddink ilk maçtaki gibi Barcelona'yı kitlemeyi başarmıştı.
Böylesine önemli maçlarda en ufak bir detay bile maçı çevirmeye yetebilir ve şuan da yeryüzündeki en iyi orta saha adamı olarak kabul ettigim İniesta öylesine güzel vurduki Barça turu kaptı ve Roma'nın yolunu tuttu. Açıkçası bu futbolla Manchester karşısında tutunmaları çok zor ve İngilizler Barcelona'nın topla oynamasına izin verse de onları kaleden bir şekilde uzak tutmayı başarıyorlar. Bazen teknik direktörlerin kariyerleri için bir şans meleginin onlara degmesi gerekir ve o melek bu gece Guardiola'nın yanına gelirken uzun yıllar zorunlu hizmet yaptığı Hiddink'in yanından ayrılıyordu.
Maçın iki kötüsü vardı biri yine yeni yeniden İlker Yasin, digeri de Norveçli hakem. İkiside maçın içine etmek için çok çaba sarfettiler. Roma'da arenaya çıkıcak savaşçılar artık belli. Manchester-Barcelona bizlere unutulmaz bir final yaratırlar umarum.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder