27 Nisan 2009 Pazartesi

Ersun Yanal İstifa Etti

Sezonun ikinci yarısı başladığından beri sürekli Ersun hoca gidicek,gitti,istifa etti kabul edilmedi gibi haberlerle şenlenen spor basınımız bu sefer manşeti kesinleştirebilir.Ersun Yanal istifa etti.Ligde Trabzonspor'u bir türlü istenilen yere getiremediği savunuldu ve sonunda gitti ya da gitmek zorunda bırakıldı.

Sezona Trabzonspor çok fazla oyuncu transferi ile başladı.Bu oyuncuların hocanın sistemine entegre edilmesi,hocanın istedigi oyun planını uygulaması için elbette zamana ihtiyaç vardı.Buna ragmen Trabzonspor beklenenden iyi bir uyum ve puanlar alınca zirveye de yerleşti. İşte sorun tam o noktada başladı. Trabzonspor yönetimi tozlu rafların arasında şampiy0nluk fotograflarını çıkarmaya başladı. Sezon başı önümüzdeki sezonlarda sürekli başa güreşicek bir takım kurmak için ugraşıyoruz söyleminden bu takım nasıl şampiyon olamaz ya haykırışlarına kadar geldik.Takım 15 gün yatsa bu kadar kötü oynamaz,takım niye kötü bana degil hocaya sorun nidalarını dinlemekten esas soruyu sormayı bir türlü akıllarına getiremeyen yöneticilerle haşır neşir olmaya başladık.Trabzon neden şampiyon olamazın cevabıda kendileriydi aslında.Saglam giden takımı bozma, işleyen çarklara çomak sokma yarışı başladı Trabzonda.

61. dakika organizasyonlarından, yerel basın baskısına bir de yönetimin müthiş futbol bilgiside dahil olunca, şampiyonluga oynayan ama evinde maç kazanamayan, forvetleri her kaçırdıkları pozisyon sonrası biraz daha ürkek vuruşlar sergilemek zorunda kalan Trabzon'a, kısacası kaosa dogru emin adımlarla giden bir takıma kavuştu Trabzonlular.

Fenerbahçe'ye kaybettikleri o meşhur maçtan beri bir türlü travmatik durumlarını çözemediler.Her galibiyet serisinin onları şampiyon yapamayacağını ve en ufak bir tökezlemede tüm gemilerin yakılmaması gerektigi bir türlü kabullenmediler.Trabzon eski şampiyonlukları gibi üst üste şampiyonluklar kazanma ihtimalinden çok uzaklarda.İstanbul'un ekonomik olarak çok gerisindeler ve bu dengesizligi ancak istikrar ile aşabilirlerdi ama bunu da uygulayamadılar.Ersun Yanal onlar için bir fırsattı kullanamadılar.Üstelik Az Alkmaar'ı Hollanda şampiyonu yapan Van Gaal'i yeni sezonda takıma getirebileceklerini düşünücek kadar dünya futbolundan kopmuş durumdalar.Birileri Trabzonspor yönetimine Van Gaal'in Şampiyonlar Ligi planları yapmakla meşgul oldugunu Trabzon'a da başarının ancak sabırla gelecegini söylemeli.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder