6 Ağustos 2015 Perşembe

Shakhtar Donetsk 3 Fenerbahçe 0


Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 2 maçta gol dahi atamadan Shakhtar Donetsk'e elendi. Fenerbahçe Avrupa'da yoluna, Avrupa Ligi play-off mücadelesi ile devam edicek. Kuraya seribaşı olarak girmediğimizde eşleşiceğimiz rakiplerin zorlukları hakkında az çok fikir sahibiydik. Rakipler netleşmeye başladığında kura çekmedeki talihsizliğimizi düşündüğümüzde kesin Shakhtar'ı çekeriz diyen grup yine yanılmadı. Ligi hüsranla bitiren ve teknik direktörü ve takımını yenileme yoluna giden Fenerbahahçe yeni sezon hazırlıklarının henüz 4. haftasında Avrupa'nın son 10 yılında aynı sistemi sürdüren takımlarından biriyle eşleşti. İki takım arasında bireysel oyuncu kalitesi anlamında belki bir fark yok ancak iki takımdan biri yıllardır aynı hoca ile aynı sistemi ezbere oynarken diğeri yeni bir hoca ile yeni bir sistemi üstelik saha içi yanlışları çokça yaparak uygulayamıyor. 



Fenerbahçe'yi bu turda ön plana çıkarıcak ya da avantajlı konuma geçiricek yıldız isimlerin performansı idi. Rvp ilk maçta çok kısa bir süre oynayıp deplasmandaki maçta sakatlık nedeniyle hiç forma giyemezken, Nani her iki maçta sahada yer almasına rağmen yokları oynadı. Bu isimler içerisinde her iki maçta diğerlerine göre daha iyi bir oyun ortaya koyan Kjaer ise 2. maçta oyundan atıldı. Kağıt üzerinde oluşan bu yıldız farkı sahada yok oldu gitti. Futbol tamamiyle iyi bir planı uygulayanın kazandığı bir oyun. Shakhtar bu turu hakederek bir üst tura geçti. Bizim bu noktada karalar bağlamadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. İyi bir takıma karşı çokta hazır olmadığımız bir dönemde 2 maç yaptık ve kaybettik. Oyuncuların performansları hakkında kafa yormakla birlikte asıl düşünmemiz gereken oyun sistemimiz. Takım her iki maçın belli dakikalarında iyi bir ön alan presi yaptı. Bu presi geliştirmek ve oyunun daha geniş bir bölümüne yaymak zorundayız. 4-4-2 asıl sistemimiz olucaksa buna uygun bir orta alan ve kanat isimlerine yer vermeliyiz. Çok fazla istekli olmasına rağmen Diego'nun özellikle ikinci maçta oynadığı futbolla bunu yapamıyacağı ortada. 



2 yıldır Avrupa'da yokuz, geçmiş yıllarda topladığımız takım puanını kaybettik ve şimdi odaklanmamız gereken asıl iş ligde şampiyon olmak ve Avrupa Ligi'nde yer alarak puanlarımızı arttırmak. Ligi 2. bitiren kim olursa olsun şu noktada 2 tur geçip Şampiyonlar Ligi'ne kalıcak düzeyde değil. Hele bizim gibi ligi geç başlıyan takımların ligleri daha önce başlıyan Doğu Avrupa takımlarına karşı hazır olma ihtimali çok daha zor. Son bir sözüm de hocaya. Heyecanını, hırsını, hücum planını takdir ediyor ve zamnla Fenerbahçe'nin daha iyi bir noktaya geliceğini düşünüyorum. Tüm bunlara rağmen skor ve oyun ne olursa olsun sahada kalmaya çalışsın, maçın en önemli anında tribüne gönderilmenin kimseye faydası yok. Enseyi karartmadan yola devam edelim ve takıma biraz süre tanıyalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder