25 Kasım 2014 Salı

Bursaspor 1 Fenerbahçe 1


Bursa deplasmanı her zaman zordur. Üstelik maçın hemen başında kalenizde golü gördüyseniz daha da zordur. Fenerbahçe maça başlarken önde baskıyı ve defans blogunu orta sahaya yaklaştırmayı planlamış ancak rakipten top kapılamadığında geriye nasıl dönülüceğini hesaplamamış. Volkan Şen gibi süratli birini bu kadar boş bıraktığınızda golü kalenizde görürsünüz. Bu erken gol Bursaspor'u geriye iterken Fenerbahçe'yi de hücuma yöneltti. Tam bu sırada her maç sarı kart görmezse ölücek hastalığına yakalanmış Caner Erkin ön plana çıktı. Hakeme itirazdan sarısını aldı, Volkan Şen ile oyalanmaya başladı, kendini tribünlerin önüne attı ve Beşiktaş maçında olduğu gibi bu maçta da İsmail Kartal çok doğru bir hamleyle kırmızı kart görme ihtimali %100 olan Caner Erkin'i kenara aldı. Sonrasında klasik bir Caner Erkin krizi yaşadık. Sürekli salladığı ellerini bu sefer kulübeye yöneltti ve söylene söylene kenara gitti. Bu dakikada Hasan Ali Kaldırım sol bek pozisyonuna geçti. Sezon başından beri sallantıda olan Gökhan Gönül'e, hücum performansı sınırlı olan Hasan Ali'de eklenince Fenerbahçe'nin o meşhur kanat akınlarını göremez olduk. 



Fenerbahçe Diego'nun sık sık faulle durdurulması, Emenike'nin markajdan kurtulmak için kanatlara kaçması nedeniyle hücum gücünü sahaya yansıtamadı. İkinci yarı Diego'nun sakatlanması ve Sow'un oyuna dahil olması ile biraz daha aktif olmaya başladı. Maç boyu devam eden Bursaspor etkinliği bu dakikadan Kuyt'ın ortasının gol olmasına kadar geçen sürede Fenerbahçe lehine döndü. Fenerbahçe pozisyon buldu ancak bunları bir türlü golle sonuçlandıramadı. Maç 1-1 olduktan sonra Bursaspor yeniden etkili olmaya başladı. Volkan Şen'in getirdiği toplarda golü bulamadılar. Fenerbahçe'de Sow ile girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca maç 1-1 bitti. Bolca duraklama, biraz sinir strese rağmen son zamanların en tempolu maçlarından biri oldu. Stadın dolu oluşu ve takıma verdikleri desteği de göz önüne aldığımızda zevkli bir mücadeleydi. Fenerbahçe bu deplasman maçıyla birlikte Galatasaray, Trabzon, Beşiktaş, Bursaspor ve Akhisar gibi ligin zorlu deplasmanlarını geride bırakmış oldu. Bu deplasmanlarda 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. 


Fenerbahçe bundan sonra iyi oynadığı takdirde bir fikstür avantajına sahip, yol boyunca Caner Erkin ve Bruno Alves'i kontrol altında tutabilirse daha da avantajlı konuma gelebilir. Caner maç sonunda muhtemelen pişmanlık yaşasa da yönetim markajlı bir açıklama yaptı yayıncı kuruluşa. Takımdan, taraftardan, hocasından özür diledi, İsmail Kartal'da Caner'in iyi kalpli biri olduğunu ve onu affettiğini söyledi. Böylece Telegol ve Derin Futbol'un bir dosyası eksilmiş oldu. Tüm bu doğru kriz yönetimine rağmen Fenerbahçe'nin yapmasını gereken bir şey daha var. Caner Erkin'in acilen psikolojik destek alması ve öfke kontrolü konusunda yardım alması gerekiyor. Yoksa maçın 2. dakikasında top kimden çıktı tartışmasında dellenip sarı kart görme ihtimali devam eder ve her maç 1 değişiklik hakkımızı aman Caner kırmızı kart görmesin diyerek harcamış oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder