17 Şubat 2014 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Kasımpaşa 1 / Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz

Puan kayıpları, sakatlar, cezalılar derken son derece kritik bir virajı spin atmadan dönebildi Fenerbahçe. Önce caddede adalalet arayışında sonra sahada galibiyet arayışında olan taraftar en sonunda Ali İsmail Korkmaz'ı da annesinin ellerinden öperek ugurlayarak 3 puana ulaşmayı başardı. Maç öncesi en büyük merak eksikler nedeniyle takımın nasıl şekilleneceği idi. Ersun Yanal orta alanda basan koşan isimlerle, ileri uçta ise Duracell ile maça başladı. Sahada yaratıcılık az seviyede olunca geriye presten başka çara kalmamıştı. Nitekim Fenerbahçe ilk dakikalara müthiş bir presle başladı. Pozisyona girmekte hatta ofsayttan kurtulmakta ne kadar zorlansada, mücadele anlamında bir eksiği yoktu. Uzun süredir puan kayıpları ile boğuşan Kasımpaşa'da ise ana hedef kontra idi. 

İkinci yarının hemen başında yaratıcılığı arttırmak adına ''gamsız'' hamlesi geldi Ersun Yanal'dan. Fenerbahçe rakibin kısa süre içerisinde 10 kişi kalmasıyla oyuna hükmetmeye ve özellikle Gökhan'ın bindirmeleri ile etkili olmaya başladı. Maç boyunca sol kanatta Sow'un bir sezonda verdiği verimden daha fazlasını veren Alper Potuk ile Fenerbahçe dikine gitmeye başladı. Kilidi açıcak golün seslerinden sonra Emre kilidi paramparça edercesine güzel bir vuruşla takımı öne geçirdi. Kalp hastalıklarında uzmanlaşmış Fenerbahçe için bu skorun fazla heyacanlı olmuyacağı düşünülmüş olucak ki, Kasımpaşa 10 kişi ile golü buluduktan 45 saniye sonra Bekirovic ile skoru 2-1'e taşıyarak 2 hafta aradan sonra 3 puanla tanıştık. Emenike'nin her oyuna girmeye niyetlenişinde golü bulmamız sezonun geri kalanında takımın totemi olsun. Zor bir viraj, eksiklere ve çok iyi olmayan bir oyuna rağmen 3 puan alınarak dönüldü.  

Önümüzdeki hafta Elazığ deplasmanında cezalılar ve en azından sakatların bir kısmı daha dönücek ve daha ideal ve en önemlisi yaratıcı bir kadro ile sahaya çıkıcaz.Galatasaray'ın giriceği zor fikstürde göz önüne alınırsa hem farkı korumak hatta münkünse biraz daha açmak için uygun fırsatlar karşımıza çıkıcak. Uzun süredir oynamamalarına rağmen katkı veren isimler şampiyonluk için en büyük inancın işaretleridir. Hem cadde hem stad bütün gün haykırdı, belki duymayanlar vardır bir kez de biz söyleyelim:  ''Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz''.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder