30 Temmuz 2013 Salı

Kim Gitsin?

Federasyonun yeni yabancı oyuncu uygulaması olan 6+0+4 ile takımların kadrolarındaki lisans çıkaramıyacakları oyunculardan nasıl kurtulacakları sorusu ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu içerisinde 11 yabancı futbolcu bulunuyor ve 1 oyuncu bu listenin dışında kalıcak. Bu bakımdan Fenerbahçe'nin işi kolay gibi gözükse de asıl sorun yeni forvet transferine yer açmak için kimin gönderilecek olduğu? Cardozo veya Emenike geldiğinde Fenerbahçe kimi kapının önüne koyucak ya da kapının önüne koyduğu bu oyuncudan ne kadar zarar edicek? Fenerbahçe'nin kadrosunda şu an; Yobo, Alves, Kadlec, Kuyt, Stoch, Meireles, Baroni, Holmen, Webo, Sow, Krasic bulunuyor. Kadronun bu haliyle devam ettiğini düşündüğümüzde kim gitsin sorusuna çok büyük bir kesimin vereceği cevap belli: Milos Krasic 

Milos Krasic, Fenerbahçe'ye Juventus'tan 7 Milyon Euro'ya transfer oldu. 4 yıllık sözleşme çerçevesinde oyuncuya ödenecek yıllık garanti ücret 2.3 Milyon Euro ve maç başı ücreti 12.500 Euro. Krasic, Fenerbahçe'ye gelmeden önce Juventus'ta 2011-2012 sezonunda toplam 8 maçta 409 dakika forma giymişti. 2012-2013 sezonunda ise Fenerbahçe formasıyla 27 maça çıktı ve toplam 1126 dakika forma giydi. Milos Krasic'in, Cska Moskova'da çılgın attığı sezonlar artık gerilerde kaldı. Hem Juventus hem Fenerbahçe yüksek bonservislerle kendisini transfer etmelerine rağmen yeterince faydalanmadı. Sezon öncesi antremanlarda hırslı olduğu ve bu sezon farklı bir performans sergileyeceği söylense de hazırlık maçlarındaki performansı ortada. Fenerbahçe kendisini yabancı sınırlaması gelmese dahi muhtemelen yeni sezonda kadroda düşünmüyordu ancak Krasic'i elden de çıkaramıyor. Oyuncunun sözleşme ile garanti altına aldığı parayı Avrupa'da teklif edildiği takımların hiçbirinin veremeceğini söyleyebiliriz. Fenerbahçe ya zarar ederek Krasic'i elden çıkarıcak ya da oyuncuyu kiralık olarak göndericek. Krasiç'in yeni sezonda kadroda yer alma ihtimali çok düşük. 

Krasic'in kadrodan ayrılması Fenerbahçe'yi rahatlatır ancak Cardoza veya Emenike geldiğinde yine bir oyuncuyla vedalaşmak zorunda kalınacak ve Fenerbahçe için asıl sorun burada başlıyor. Sow, Kuyt, Bruno Alves, Kadlec ve Meireles'in bu piyangoya dahil olucağını düşünmüyorum. Yine geçen sezon verdiği katkıyla Webo'nun kadroda tutulması gerektiğine inanıyorum. Hazırlık maçlarında sıkça eleştirilse dahi son üç sezonda Fenerbahçe formasıyla sırasıyla 33, 42 ve 34 kez forma giyen ve hem Premier Lig tecrübesi hem de takıma uyumu düşünüldüğünde Yobo'nun da takımda tutulması gerektiğine inanıyorum. Bekir-Serdar-Egemen üçlüsünün sürekli sakatlık ve formsuzlukları düşünüldüğünde Yobo kesinlike vazgeçilmez oluyor. Bu oyuncuları bir kenara ayırdığımızda geriye Baroni, Stoch ve Holmen kalıyor. Stoch geçen seneye göre daha istekli ve Caner haricinde sol kanatta oynatacağımız bir oyuncu olmadığı düşünüldüğünde kadroda tutulmalı. Ancak çabuk küsmesi ve son zamanlarda parti ve İnstagram ile fazla haşır neşir olması Stoch'u dokunulabilir kılıyor. Takımda son iki isim, geçen sezon yan sanayi Alex rolüne soyunan ve iyi işler yapan Baroni ile takıma bu sezon bedelsiz olarak katılan Holmen. Fenerbahçe'nin, Ersun Yanal'ın istediği önde baskılı oyununu düşündümüzde Baroni atıl durumda kalırken Holmen daha efektif duruyor. Baroni'ye ara ara Roma'nın teklifleri olduğu söyleniyor ama bu oyuncunun maaş olarak fedekarlık yapacağını düşünmek fazla iyimser bir tahmin olur. Orta alan kalabalıklığı düşünüldüğünde en kolay gözden çıkarılabilicek olan Baroni ve Holmen'den kimin gideceğini tahmin etmek zor. Krasiç'te dile getirdiğimiz gibi Holmen 1 yıllığına kiralık verilebilir. Tüm bu opsiyonlarda Fenerbahçe'nin oyuncuları ve gidecekleri kulüpleri ikna etmesi gerektiği kadar oyuncuların yüksek ihtimal yeni sözleşmelerinde yaşayacakları maddi kayıpları da telafi etmesi gerekiyor. Cardazo transferinde 2 aydır 2-3 milyon euro fark arasında gezinen transfer komitesinin, kadroya yeniden şekil verirken yaşayacağı maddi kayıpları nasıl telafi ediceğini düşünmek bile istemiyorum. Ersun Yanal'a kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder