9 Ağustos 2012 Perşembe

Vaslui 1 Fenerbahçe 4

İlk maçın sonunda ortaya konan futbolla Fenerbahçe'nin deplasmanda turu geçme şansının % 40 olduğunu söylemiştim. Fenerbahçe'nin deplasmanda erken gol bulmasının rakibi panikleteceğini ama asıl sorun bunun nasıl olacağı konusundaki belirsizlikti demiştim. İlk maça göre sol açık bölgesinde Stoch yerine Caner, sağ kanatta Kuyt'ın forvet bölgesine kayması ile Mehmet Topuz yer aldı. Sakatlığı nedeniyle Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin formayı kapmıştı. Fenerbahçe maça oldukça istekli ve özellikle Gökhan'ın sağ kanat bindirmeleri ile etkili başladı. Gökhan'ın, Kuyt'ın pasıyla hareketlendiği ve arka direğe kestiği topta Caner golü bulunca işler yoluna çok kolay girdi. Fenerbahçe'nin  golden sonra girdiği rehavet halleri yine devreye girince 3 dakika içinde Vaslui, golü felaket bir defans hatası zinciriyle buldu. Bu dakikadan ilk yarının son dakikasında Selçuk Şahin'in kaçırdığı akıl almaz gole kadar Vaslui aynı ilk maçta olduğu gibi oyunu yönlendiren, ön alanda yaptığı presle Fenerbahçe'yi ileriye çıkarmayan ve genel gidişat olarak tura yakın taraftı. 

İkinci yarı Fenerbahçe golü yemeden bir gol bulma arayışında maça başladı. Maç genelinde felaket bir performans gösteren Rus hakem öncesinde faul olmayan bir frikikte elle oynama sonucu penaltıyı çaldığında ibre tamamen Vaslui'ye döndü. Penaltı kararının ardından ekrana gelen Aykut Kocaman'ın sıkıntısı her halinden belliydi. Geçen sezon kaldı yerden devam eden Volkan Demirel penaltıyı kurtarınca maç dakikasında değişti. Fenerbahçe biraz daha istekli hücum etmeye özellikle Mehmet Topuz-Gökhan Gönül ile sağ kanatta sıfıra inip kesilen ortalarla etkili olmaya başladı. Maçın en önemli performansını gösteren Gökhan'ın verdiği pas sonucunda Dirk Kuyt inanılmaz düzgün bir vuruşla golü yapınca Vaslui karşısında ipler tamamen Fenerbahçe'nin eline geçti. Ardından Kuyt'ın bu sezon çokça izleyeceğimiz fırsatçılık gollerinden birisi gelince Vaslui tamamen havlu attı. Geriye kalan sürede Mehmet Topal ve Sow oyuna dahil olarak hem süre kazanıldı hem de attığı muhteşem gol ile medyanın suni gündemlerle moralini bozduğu Sow. 

Fenerbahçe bu turu geçerek cuma günü çekilecek kura ile rakibini beklemeye başladı. Her iki maçın ilk yarıları felaket bir Fenerbahçe izlerken, ikinci yarılar ise bunun tam tersine goller bulan ve iyi bir performans ortaya koyan Fenerbahçe izledik. Yobo ve Krasiç'in takıma katılması ile bir derece daha güçlendik ancak takımın orta alan sıkıntısı hala var. Özellikle önde pres yenildiği zaman bu hamleye karşı takımın bir planı yok ya da var uygulayamıyor. Aykut Kocaman'ın istediği düzey için Fenerbahçe'nin daha hızlı ve daha dikine paslaşması, bu akşamki sağ kanat gibi sol kanattan da etkili ataklar geliştirmesi gerekiyor. Kuyt takıma çabuk adapte oldu, Yobo takımı zaten tanıyor, Egemen ve Hasan Ali Kaldırım'ın da performansını takıma yeni katılmalarına rağmen yeterli buluyorum. Orta alan sorunu bana kalırsa takım içerisinde çözülecek durumda değil, buraya yapılacak üst düzey bir hamle hem ligi hem Avrupa mücadelesini doğrudan etkiliyecek. Vaslui sahasında yenilmiyormuş geyiğini bir kenara bırakırsak, takımın önümüzdeki turda daha dikkatli ve istekli olması gerekiyor. Skor iyi ancak oyun henüz mükemmel değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder