16 Ağustos 2010 Pazartesi

Fenarbahçe 4 MP Antalyaspor 0

Fenerbahçe ligi nasıl başlıyacak sorusu çok önemliydi ve açıkçası kimsenin fazla bir beklentiside yoktu. Young Boys maçlarında sergilenen berbat futbol ve ruhsuzluk seyirciyide Fenerbahçe'den fazla bir şey beklemez hale getirmişti. Oyunun ilk 25 dakikası Fenerbahçe sanki sezon öncesi o maçları oynamamış gibi sahadaydı ve ilk yarının sonunda tabelada 4 gol yazılıydı. Maç öncesi kimsenin tahmin edemeyeceği bir sonuç vardı ilk yarı itibariyle. Oyunun ilk yarısında topa hükmeden, rakibe önde basan ve kanat akınları ile karşı kaleye giden bir Fenerbahçe vardı.Normalde böyle oynaması gereken bir takımı böyle oynarken gördüğümüzde bünyede büyük bir şaşkınlık yaşanıyorsa Fenerbahçe'nin sorunuda tam burada şekilllenmeye başlıyor demektir. 

 Gökhan Gönül önünde defansa yardımcı olan bir oyuncu (Mehmet Topuz) olunca nasıl etkili olduğunu ve ikili hücum varyasyonlarını nasıl etkili bir hale dönüştürebildiğini attığı gol ile gördük. Gökhan ve Lugano'nun defansa yerleşmesi defoları azalttığı gibi öndeki oyuncuların istekli oyunları ve geriye yaptıkları yardımlar bugün Fenerbahçe'nin 10 gün önceki performansından uzaklaşmasını sağladı. İleride hızlı bir şekilde kurulan Alex&Semih A.Ş organizasyonlarıda maçı kopardı ve Fenerbahçe ilk maçtan rahat bir oyun ve 4 golle 3 puanı çıkarmasını bildi. İkinci yarı Antalya değişiklikler ile daha dirençli ve karşı kaleye giden bir oyun ortaya koydu ve Fenerbahçe hafta rası oynayacağı Paok maçınıda düşünerek oyunu rölantiye aldı. Volkan ve Alex'in kenara alınmaları bunun göstergesiydi ve ikinci yarı daha çok skor avantajı ile birlikte oyuncu değişiklikleri ve farklı pozisyonlarda oynama deneyimlerine sahne oldu. Alex çıktıktan sonra Stoch bu bölgeye kaydı ve Caner sol açık olarak oyuna dahil oldu ve 1-2 pozisyonda Semih'e akıllı ortalar çıkardı, zamana ve oynamaya ihtiyacı var daha iyi olacaktır. Semih'in 2 gol atmasına rağmen mutsuzluğu ve Alex oyundan çıktıktan sonra kaptanlık bandını takmak istememesi yönetime olan kırgınlığının bir belirtisi ve bu konuda kendisini kimse suçlayamaz. Sakatlar ve oyuncu transferleri tamamlandıktan sonra bir arada oynama süreleri ayları bulucak oyuncuların maçın belli bölümlerinde harika bir şekilde uyguladıkları paslaşma ve pres oyunun geneline yayılacak ve takım özlenen seviyeye çıkıcaktır. 

Antalya'nın kötü oyunu geçen sene bu takımı takip edenler için süpriz olarak nitelendirilecek derece kötüydü ve Fenerbahçe'nin oyunun bu kötü performanstan mı kaynaklandığını anlamak için hem Fenerbahçe'nin hem de Antalyaspor'un ileriki maçlarını izlememiz gerekiyor. Seyircisiz maç her zamanki gibi tatsız ve tuzsuzdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder